Na prevaru uzela 37.000 evra od invalidskog, uhvaćena kako jurca u supermarketu

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prevaru uzela 37.000 evra od invalidskog, uhvaćena kako jurca u supermarketu

Sedamdesetjednogodišnja Britanka Patriša Kent, koja već 13 godina prima invalidsku penziju, osuđena je na zatvorsku kaznu od četiri meseca, nakon što je otkrivena u prevari.

Žena koja je tvrdila da joj je potreban jedan minut da bi prešla samo pet metara, i to oslanjajući se na štap, uhvaćena je kako žurno obavlja posao u supermarketu “Tesko”.

Posle nekoliko lakših bolesti, Patriša je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 13 godina počela da prima invalidsku penziju, ali je samo dve godine kasnije, ne obavestivši nadležne, prihvatila posao kasirke u supermarketu, gde je sve do decembra prošle godine radila 28 sati dnevno.

Tokom tog perioda, na prevaru je uzela 32.000 funti (37.000 evra) od poreskih obaveznika.

Nakon što je primio dojavu, inspektor Ministarstva rada i penzija Pol Karlajl tri puta je snimio ženu kako ide od kola do samoposluge u Čelmsfordu (Eseks) i, bez pomoći, odlučnim korakom prolazi hodnicima. Osim toga, video ju je dok je radila na kasi.

Posle zatvora, mora da vrati novac

- Da ste priznali da ste bili nepošteni, možda bi vam bilo oprošteno. Ali vi ste odbili da kažete pred porotom koliko vam se stanje poboljšalo - rekao joj je sudija Kristofer Bol.

Mada je starica u međuvremenu priznala grešku, sudija smatra da je “malo zakasnila”.

- Najlakše bi bilo reći da 71-godišnja starica slabog zdravlja neće završiti iza rešetaka. Javnost, međutim, mora da zna: ako se predugo služiš prevarom, ovo je cena koju ćeš morati da platiš - kaže Bol.

Osim što mora da odleži zatvorsku kaznu, Patriša će morati da vrati novac.

VIDEO > Uhvaćena u pokušaju da prevari invalidsko osiguranje:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na prevaru uzela 37.000 evra od invalidskog, uhvaćena kako jurca u supermarketu

Izvor: Dzungla.org, 31.Jul.2013

Sedamdesetjednogodišnja Britanka Patriša Kent, koja već 13 godina prima invalidsku penziju, osuđena je na zatvorsku kaznu od četiri meseca, nakon što je otkrivena u prevari.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.