NUNS: Za Predsedništvo novinari su najveća pretnja bezbednosti

Izvor: Blic, 18.Feb.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Za Predsedništvo novinari su najveća pretnja bezbednosti

Beograd - - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestuje danas u saopštenju zbog ponašanja službe Kabineta predsednika Republike prema novinarima, na prijemu povodom Dana državnosti, u subotu 15. februara.

Novinarskim ekipama akreditovanim za izveštavanje sa prijema povodom Dana državnosti, na ulazu u zgradu Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, oduzimani su mobilni telefoni, kako im je objašnjeno, zbog bezbednosnih razloga, napominje NUNS.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mera bezbednosti, kako se ukazuje u saopštenju, "primenjena je samo prema novinarima, pa se može tumačiti i kao čin ponižavanja, jer su u zgradu bez ikakvih takvih ili sličnih uslovljavanja ulazile stotine zvanica".

Prema stavu NUNS, "postupak je, takode, neprihvatljiv i zato što se oduzimanjem mobilnih telefona novinarima umanjuju i otežavaju tehnički uslovi za obavljanje posla".

I ovaj slučaj ukazuje da postupak akreditacije novinara u državnim ustanovama i institucijama treba standardizovati i pojednostaviti, zaključuje NUNS.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest NUNS: Oduzimani telefoni novinarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2014

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestuje danas u saopštenju zbog ponašanja službe Kabineta predsednika Republike prema novinarima, na prijemu povodom Dana državnosti, u subotu 15. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Predsedništvo: Novinarima mobilni telefoni oduzimani greškom

Izvor: Blic, 18.Feb.2014

Beograd - Greškom pojedinaca zaposlenih u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike na ulazu u zgradu, novinarskim ekipama- ali i jednom broju zvanica, oduzimani mobilni telefoni, prema opštem uputstvu, a iz bezbednosnih razloga, navodi se u reagovanju iz Kabineta predsednika repunlike nakon protest...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.