NA DNU REKE ISPOD MOSTA NAĐENA MINA ZAOSTALA IZ RATA: Pre nekoliko dana tu su održavani SKOKOVI (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Avg.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA DNU REKE ISPOD MOSTA NAĐENA MINA ZAOSTALA IZ RATA: Pre nekoliko dana tu su održavani SKOKOVI (VIDEO)

Ronioci trebinjskog Ronilačkog kluba "Posejdon" u današnjoj akciji čišćenja korita Trebišnjice od krupnog otpada, koji na njenom dnu završava zbog nesavesnih građana, našli su i tromblonsku minu.

Mina je pronađena na dnu reke nedaleko od Kamenog mosta, gde su samo pre nekoliko dana održani tradicionalni skokovi.

Ronilac Aleksandar Kurtović kaće da članovi ovog društva svake godine čiste Trebišnjicu od kabastog otpada, kao i da uvek pronađu minsko-eksplozivna >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sredstva.

- Pošto mi u okviru ronilačkog kluba imamo i sertifikovane deminere, sutra ćemo organizovati akciju vađenja - rekao je Kurtović za Avaz.ba, i dodao da ne može da precizira tačan termin akcije deminiranja.

Foto: radiotrebinje.com

Kurtović je apelovao na građane da minsko-eksplozivna sredstva, zaostala iz rata, ne bacaju u reku, već da ih predaju policiji ili Civilnoj zaštiti.

Foto: radiotrebinje.com

Akcije čišćenja korita Trebišnjice organizovale su Hidroelektrane na Trebišnjici, a ronioci su izvukli značajne količine čvrstog otpada.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs / Izvor. Radio Trebinje / Foto: radio Trebinje)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA DNU REKE ISPOD MOSTA NADjENA MINA ZAOSTALA IZ RATA Pre nekoliko dana tu su odrzavani SKOKOVI (VIDEO)

Izvor: medio.rs, 16.Avg.2016

Ronilac Aleksandar Kurtović kaće da članovi ovog društva svake godine čiste Trebišnjicu od kabastog otpada, kao i da uvek pronađu minsko-eksplozivna sredstva

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.