Moto Deda Mrazevi pomažu deci

Izvor: RTS, 26.Dec.2009, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moto Deda Mrazevi pomažu deci

U Akcija pod nazivom "Moto Deda Mraz", štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u beogradskom naselju Sremčici, podeljeni novogodišnji paketići.

Štićenici Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u beogradskom naselju Sremčici, dobili su novogodišnje paketiće.

Pre polaska za Sremčicu sa platoa ispred Skupštine grada i deca koja su donela igračke za svoje vršnjake ometene u razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobila su novogodišnje paketiće.

Posle deljenja paketića, u Domu je organizovana priredba na kojoj su nastupili mađioničari i članovi kulturno-umetničkog društva Dimitrije Tucović.

U Domu u Sremčici živi oko tristo dece i mladih koji imaju urođen mentalni poremećaj ili su ometeni u razvoju.

Dom je neprofitabilna ustanova za zaštitu i zbrinjavanju dece i omladine ometene u mentalnom razvoju, a osnovni cilj je njihova socijalna integracija i osposobljavanje za samostalan život u meri u kojoj je to moguće.

Prema rečima organizatora, deo poklona za decu u Sremčici pripremili su moticiklisti, a deo su prikupili donacijama mnogih firmi i Udruženja poslovnih žena Srbije.

Asocijacija motociklista Srbije nekoliko godina organizuje tradicionalnu humanitarnu akciju "Moto Deda Mraz" u kojoj se dele novogodišnji paketići deci sa posebnim potrebama u Beogradu, ali i još nekoliko gradova Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.