Mihajlović: Vučićev poziv na dijalog o Kosovu hrabar potez odgovornog državnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vučićev poziv na dijalog o Kosovu hrabar potez odgovornog državnika

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je pitanje Kosova i Metohije "pitanje budućnosti i napretka Srbije" a da je inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o toj temi "hrabar potez odgovornog državnika".

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Zorana Mihajlović je kazala da se o Kosovu i Metohiji do sada govorilo "samo po kuloarima" ali da niko do sada nije javno pozvao na dijalog o toj temi.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tom dijalogu sigurno nije najvažnije kakva je bila reakcija albanskog premijera Rame, niti kakvi su komentari svih oni koji imaju potrebu da provociraju. Dijalog o Kosovu je pitanje svih nas, da vidimo da li smo spremni kao narod da se pogledamo u oči i da vidimo da li je ova generacija političara dorasla rešenju pitanja Kosova", rekla je potpredsednica vlade.

Navodeći da "ne sumnja u spremnost predsednika Aleksandra Vučića sa sedne sa svima da razgovara", Zorana Mihajlović je ocenila da svi koji žele da na pitanju Kosova i Metohije stiču političke poene "samo pokazuju da im je mesto u političkoj prošlosti".

Mihajlović: Deonica Srpska kuća – Levosoje gotova u novembru

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da očekuje da će deonica Srpska kuća – Levosoje u dužini od 8,06 kilometara na južnom kraku Koridora 10 biti završena u novembru.

"Kada budemo završili ovu deonicu, biće gotov kompletni južni krak Koridora 10, osim Grdeličke klisure, koja se radi. Sledeće nedelje u pojedinim delovima klisure počinje asfaltiranje", rekla je Mihajloviće za RTS.

Ona je istakla da je to važna deonica i zato što su samo na Koridoru 10 glavni izvođači domaće kompanije.

Prema njenim rečima, do kraja godine trebalo bi da se iz Beograda do Čačka stiže za sat vremena.

Ona je istakla da izvođač ima jednu obavezu – da poštuje ugovor i dodala da zbog usporavanja radova ima i kažnjenih i izvođača upozorenih žutim kartonima.

"Mi smo na Koridoru 11 uputili izvođaču opomenu pred raskid ugovora, ukinuli smo saglasnost za neke podizvođače. Na Koridoru 10 su Koridori Srbije kaznili neke izvođače i mi ćemo verovatno dati još neke opomene pred raskid i to je ono što mora da se dešava da bi se posao ubrzao", istakla je Mihajlovićeva.

Napominje da uglavnom svi izvođači, kada se počne sa opomenama, krenu da ubrzavaju poslove.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KORIDOR 10 Još deset kilometara auto-puta gotovo u novembru

Izvor: Blic, 26.Jul.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da očekuje da će deonica Srpska kuća – Levosoje u dužini od 8,06 kilometara na južnom kraku Koridora 10 biti završena u novembru...- Kada budemo završili ovu deonicu, biće gotov kompletni južni krak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.