Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić poručio Košarcu: Brani Srpsku, a 2005. htio da je ukine

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, govoreći danas o reviziji tužbe BiH protiv Srbije, rekao je da bi se sve trebalo vratiti u institucije i da nije dobra situacija u diplomatskim predstavništvima zbog prepucavanja u BiH i da bi Predsjedništvo BiH o tome trebalo hitno da se izjasni.

Komentarišući zahtjev Staše Košarca, predsjednika kluba SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, da on treba da da ostavku zbog izjednačavanja referenduma i revizije, Mektić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao da Staša Košarac je najmanje pozvan da govori o tome i da je on "sada branitelj RS", a 2005. godine je zajedno sa još nekolicinom parlamentaraca pisao novi Ustav BiH koji bi praktično značio ukidanje RS".

Upitan da kaže kako može dovesti u pitanje odluku naroda RS, kada je u pitanju referendum, Mektić je rekao da on nikada nije izjednačio to dvoje nego da je izjednačio Dodika i Izetbegovića smatrajući da oni stvaraju krizu i sivu mržnju kako bi ostali na pozicijama.

"Ja nisam izašao na referendum zato što neću da bilo ko manipuliše sa mnom jer smatram da je referendum zakazan kako bi se dobili izbori", rekao je Mektić.

Upitan da klaže da li je Govedarica tražio njegovu smjenu, Mektić je rekao da nije i da on redovno komunicira sa preds SDS-a i da je u dogovoru s njim organizovao današnji pres.

Stranke iz Saveza za promjene danas u 12 časova imaju sastanak u Parlamentarnoj skupštini BiH na kojem će razgovarati o aktuelnoj situaciji i donijeti odluke za funkcionisanje vlasti na nivo BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.