Manifestacija snage Pokreta nesvrstanih

Izvor: Beta, 05.Sep.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija snage Pokreta nesvrstanih

BEOGRAD, 5. septembra 2011. (Beta) - Ministarski skup kojim se obeležava 50 godina Pokreta nestvrstanih u Beogradu je "manifestacija snage" Pokreta, rekao je u ponedeljak egipatski ministar spoljnih poslova Egipta Mohamed Kamel Amr, otvarajući skup.

Amr koji je predsedavajući Pokreta na ministarskom nivou rekao da ima "čast i privilegiju" što se nalazi na mestu gde su pre pedeset godina Pokret nesvrstanih osnovali Tito, Nehru, Naser, Nkrumah i Sukarno.

Amr je istakao da skup pokazuje da je "Pokret nestvrstanih na pravom putu". On je rekao da su članice pokreta duboko zahvalne osnivačima i da ciljevi proklamovani pre pedešt godina važe i danas - poštovanje teritorijalnog integriteta i suveniteta zemalja u razvoju, suprpotstavljanje pretnjama, nuklearno razoružanje.

Amr je rekao da je uloga pokreta i dalje podrška nezavisnosti zemalja u razvoju, pomaganje u liberalizaciji od kolonijalizma kao i pomoć na ekonomskom i političkom planu.

..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesvrstani u Beogradu posle pola veka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011

BEOGRAD -..Tačno pola veka nakon prvog samita nesvsrtanih koji je održan u Beogradu Srbija je, iako nije članica Pokreta nesvrstanih, danas i sutra domaćin ponovnog okupljanja više od stotinu delegacija nekadašnjeg Pokreta nesvrstanih, predstavnika država nastalih iz SFRJ i članica EU. Skup je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Amr: Pozivam sve zemlje bivše Jugoslavije da priznaju Palestinu kao državu

Izvor: Beta Video, 05.Sep.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Egipta Mohamed Kamel Amr: Pozivam sve zemlje bivše Jugoslavije da priznaju Palestinu kao državu (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Tadić: Uvereni u snagu mira, pravde i jednakosti

Izvor: Danas, 05.Sep.2011

Danas, posle pedeset godina, možemo da potvrdimo da je Pokret nesvrstanih uspešno ostvario mnoge svoje aspiracije, koje mi u zemljama u razvoju delimo. Ovaj pokret nije samo okvir za koordinaciju i saradnju, već je postao i pravi forum za interakciju s drugim pokretima - izjavio je juče Mohamed Kamel...

Nastavak na Danas...

Učesnici: Pokret nesvrstanih treba da jača

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2011

Učesnici ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih poručili su danas u Beogradu da taj pokret treba da jača kako bi ostvario osnovne principe na kojima je osnovan pre 50 godina. Sastanku je predsedavao ministar spoljnih poslova Egipta Mohamed Kamel Amr. Prvog dana su govorili zvaničnici Alžira,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.