Majci za ubistvo deteta 20 godina

Izvor: B92, 27.Dec.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majci za ubistvo deteta 20 godina

Požarevac -- Na ponovljenom suđenju Viši sud u Požarevcu ponovo je osudio Marinu Andrejić iz sela Majilovac na 20 godina zatvora zbog ubistva 13. godišnjeg sina Đorđa.

Apelacioni sud ranije je ukinuo istovetnu presudu ovog suda i zatražio da se precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno.

Đorđe Andrejić je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina se kući vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena.

Više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali ga nisu našli. Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli samo lobanju daleko od njive i staze koja vodi do nje. DNK analizom koju je izvršio Biološki fakultet iz Beograda utvrđeno je da je pripadala nestalom dečaku.

Ni nakon novog veštačenja, svedočenje specijalista sudske medicine nije dalo precizne odgovore na mnoge nedoumice u slučaju, a pre svih kako je došlo do odvajanja lobanje od tela, s obzirom da je pronađen samo jedan deo dečakove lobanje.

Na lobanji nije bilo nikakvih ostataka, a veštačenjem je utvrđeno da je izrazito bela, što može da navede na pretpostavku da je obrađena. Takođe, u izveštaju veštaka se navodi da je, s obzirom na lokaciju na kojoj je nađena bez ostatka tela, lobanja ostavljena naknadno nakon ubistva i procesa truljenja.

Branilac Marine Andrejić Srbislav Stojanović kaže da su ovo činjenice i da je njegova klijentkinja neosnovano u pritvoru.

Sudija Dragan Stanojlović je nakon izricanja presude rekao da se nakon ponovljenog postupka ništa nije promenilo u činjeničnom stanju i da su mnoge stvari ostale nerazjašnjene. On je kazao da veštačenje nije ni potvrdilo ni negiralo pretpostavke.

Krivično veće je u uverenju da je Marina Andrejić govorila istinu kada je u prva dva navrata pred istražnim sudijom priznala da je usmrtila sina. Ona je kasnije promenila iskaz i tvrdila da nije ubila Đorđa.

Apelacioni sud može da potvrdi presudu ili je ukine, ali ponovljenog suđenja neće biti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marini Andrejić za ubistvo sina 20 godina

Izvor: S media, 27.Dec.2011

Na ponovljenom suđenju Viši sud u Požarevcu ponovo je osudio Marinu Andrejić iz sela Majilovac na 20 godina zatvora zbog ubistva 13-godišnjeg sina Đorđa...Apelacioni sud ranije je ukinuo istovetnu presudu ovog suda i zatražio da se precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno...Đorđe Andrejić...

Nastavak na S media...

Majci 20 godina robije zbog ubistva sina

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2011

Marina Andrejić (39) iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta, na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Požarevcu, ponovo je osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva svog maloletnog sina Đorđa (13)...Zamenik Višeg javnog tužioca Miroslav Vojinović istakao je da tokom ponovljenog procesa ništa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.