Magistralni putevi u Vojvodini prohodni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magistralni putevi u Vojvodini prohodni

NOVI SAD, BEOGRAD, -

Potpredsednik Vlade Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, koji je i komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije izjavio je danas da su svi magistralni putevi u Vojvodini "prohodni i pod kontrolom", a da najveće probleme stvara vetar koji stalno nanosi sneg.

Ješić je rekao Tanjugu da je problem sa prevrtanjem dva kamiona na lokalnom putu Jukovo - Golubinci rešen danas oko 13 sati, istakavši da se ti kamioni na tom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "nikako nisu smeli naći".

"Ni da je letnji period ti kamioni nisu smeli da budu na tom putu, jer je na njemu dozvoljen saobraćaj teretnih vozila maksimalne nosivosti sedam tona, a njihova nosivost je 25 tona", rekao je Ješić, navodeći da je sada na policiji da utvrdi kako su se ti kamioni našli na mestu na kom nisu smeli da budu.

Ješić je naglasio da je u Vojvodini, za razliku od ostatka Srbije, najveći problem vetar koji neprestano pravi nanose snega na putevima i stvara velike probleme zimskim službama.

Prema njegovim rečima, posebno su ugroženi putevi u smeru istok - zapad, jer jak severni vetar nanosi velike količine snega.

Što se tiče problema vezanih za angažovanje preduzeća koja su u vlasništvu uhapšenog biznismena Dušana Borovice na održavanju puteva, pre svega u Banatu, a čiji su računi u blokadi, Ješić je rekao da je i taj problem rešen.

"Iako su računi preduzeća u blokadi, radnici su dobili plate, a gorivo je obezbeđeno sa drugih strana, pa su radnici i mehanizacija tih preduzeća angažovani na raščišćavanju puteva", istakao je Ješić.

Saobraćaj otežan i usporen zbog snega u celoj Srbiji

Drumski saobraćaj u Srbiji je znatno otežan i usporen zboga snega koji u poslednja 24 sata stalno pada, a situaciju komplikuje jak vetar, koji na mnogim putevima stvara nanose, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Za sada su svi frekventniji pravci prohodni, na autoputevima ima raskvašenog snega na kolovozu mestimično i do tri centimetra, dok na magistralnim putevima snežni pokrivač dostiže visinu do pet centimetara.

Tokom dana meteorolozi prognoziraju prestanak padavina.

Najviše problema imaju vozači u Vojvodini, kao i u regionima Čačka, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kraljeva i Kruševca gde na regionalnim putevima ima snega i preko 10 centimetara, a pojedini lokalni putevi su neprohodni.

I pored posipanja soli i čišćenja puteva, javlja se poledica zbog niskih temperatura i vlažnosti kolovoza. Najkritičnije deonice pod ledom su na području Bačke i Srema.

Zbog snežnih padavina, uredbom Vlade Srbije naložena je zabrana saobraćaja za teretna vozila - šlepere i kamione sa prikolicom - na teritoriji cele zemlje.

Zabrana za šepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima, gde je obavezna zimska oprema:

II-136 Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), IB-13 Slatina

- Valjevo - Podbukovi, I B-23 Mali Zvornik - Loznica - Valjevo, II-143 Valjevo - Debelo Brdo, II-140 Tekerić - Mojković - Krupanj, II-140 Korenite - Krupanj, I B-22 Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), II-160 Biljanovac - Jošanička Banja - Dren, II-161 Jošanička Banja - Kopaonik, I B-13 Sjenica - Javor - Ivanjica, II-129 Bor - Žagubica, preko Crnog Vrha.

Temperaturne razlike uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i uske, odnosno pored kamenih kosina.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Nastavlja se poboljšavanje kolovozne konstrukcije na autoputu E-75 Novi Sad - Beograd, od petlje Zmaj do Lakat krivine. Izmenjeni režim saobraćaja i dalje je na snazi.

Na autoputu E-75 Beograd - Niš, u zoni petlje Požarevac, i dalje su za saobraćaj zatvorene preticajna i vozna traka u pravcu ka Nišu, dok je u suprotnom smeru zatvorena samo preticajna traka.

Na nadvožnjaku kod ove petlje, na putu Smederevo - Mihajlovac - Smederevska palanka, saobraćaj se obavlja naizmenično, jednom kolovoznom trakom, uz asistenciju policije i signalizaciju.

Nastavlja se rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd - Novi Sad, pa se saobraćaj obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine.

Preko beogradskog mosta Gazela na autoputu E-75/E-70 kroz Beograd, zabranjen je saobraćaj u oba smera za sva teretna vozila koja teže više od 3,5 tone. Ona moraju na obilaznicu oko Beograda.

Na magistralnom putu Prijepolje - granični prelaz Gostun (ka Crnoj Gori), saobraćaj se kod gostunskog tunela, obavlja naizmenično zbog radova.

Isti režim saobraćaja, samo zbog klizišta, važi i na magistralnom putu Prijepolje - Brodarevo u mestu Gračanica.

Na starom putu Beograd - Novi Sad - Subotica zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila čija je nosivost preko 12 tona. Ona se preusmeravaju na autoput E-75. Završena je rehabilitacija i dogradnja magistralnog puta Paraćin - Zaječar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina prohodna, vetar pravi probleme

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012

Putevi u Vojvodini prohodni, ali probleme pravi vetar koji nanosi sneg. Put Žagubica - Bor preko Crnog vrha zatvoren za saobraćaj. Srbi u Osojanima na Kosovu i Metohiji bez struje...Potpredsednik Vlade Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, koji je i komandant Pokrajinskog...

Nastavak na Mondo...

Pajtić: Pokrajini još 12 milijardi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2012, 14:13

NOVI SAD -..Pokrajina će od republike dobiti još 12 milijardi dinara i za to smo dobili pismenu potvrdu ministra Dinkića, izjavio je danas pokrajinski premijer Bojan Pajtić. On je rekao da je to dogovoreno posle sastanka sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem...Pajtić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.