MUP: Novac od donacije Norveške nije izgubljen

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Novac od donacije Norveške nije izgubljen

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odbacilo je navode pojedinih medija kako se MUP "odrekao" milion evra donacije Kraljevine Norveške za sprovođenje Strategije policije u zajednici.

Kako je objašnjeno u saopštenju, MUP je "uredno aplicirao" za finansiranje projekta rada policije u zajednici, ali je deo tih novčanih sredstava preusmeren za pomoć građanima Srbije ugroženim majskim poplavama, prenosi Tanjug.

Novčana sredstva iz tog projekta nisu izgubljena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naglašava se u saopštenju, jer je za njih moguće aplicirati svake godine.

"Jedan od prioriteta rada MUP-a je unapređenje rada policije u zajednici i njeno približavanje građanima, zato će Ministarstvo unutrašnjih poslova uredno aplicirati za korišćenje sredstava iz projekta 2015", navodi se u saopštenju.

Kako su preneli mediji, pozivajući se na istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), MUP je ostao uskraćen za milion evra pomoći, jer nije usvojen akcioni plan za sprovođenje Strategije policije u zajednici.

Novac koji je obezbedila Kraljevina Norveška trebalo je da bude iskorišćen za finansiranje rada policije na prevenciji zločina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nedeljković: MUP se nije odrekao norveške donacije

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odbacilo je navode nekih medija da se odreklo sredstava donacije norveške vlade u iznosu od milion evra, za sprovođenje Strategije policije u zajednici, izjavila je danas v. d. pomoćnika ministra Mirjana Nedeljković...Nedeljkovićeva je objasnila da je MUP...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.