Lukšić kritikovao izmene strategije Srbije prema Srbima

Izvor: Beta, 15.Mar.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić kritikovao izmene strategije Srbije prema Srbima

PODGORICA, 15. marta 2011. (Beta) - Crnogorski premijer Igor Lukšić ocenio je u utorak da delimična izmena strategija Vlade Srbije o odnosima prema Srbima potvrdjuje da su "u Beogradu procenili da su preterali sa nekim aspiracijama" i povezao usvajanje tog dokumenta sa predstojećim popisom stanovništva u Crnoj Gori zakazanim za 1. april.

Lukšić je u Skupštini Crne Gore u okviru premijerskog sata to kazao odgovarajući na pitanje šefa poslaničkog kluba vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milutina Simovića o politizaciji predstojećeg popisa i aktivnostima u vezi sa tim u Crnoj Gori i regionu.

Lukšić je ukazao da je deo strategije o konstitutivnosti Srba u Crnoj Gori promenjen, ali da i su zadržani delovi koji govore o tome kako doći do tog cilja. "Zato stav Vlade Crne Gore i nakon izmene strategija ostaje nepromenjen i mi ćemo na toj liniji nastaviti komunikaciju sa Vladom Srbije", saopštio je Lukšić.

Crnogorski premijer je mišljenja da i površno čitanje strategije Vlade Srbije potvrdjuje da je taj dokumet "replika plana rešavanja pitanja statusa Srba u regionu iz devedesetih, ne samo u Crnoj Gori već i u regionu", te da su pojedini njeni delovi odraz "prevazidjene i sa medjunarodnom praksom i dokumentima neusaglašene politike".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukšić kritično o strategiji srpske vlade prema Srbima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2011

Crnogorski premijer Igor Lukšić ocijenio je danas da djelimična izmjena strategija Vlade Srbije o odnosima prema Srbima potvrdjuje da su "u Beogradu procijenili da su pretjerali sa nekim aspiracijama" i povezao usvajanje tog dokumenta sa predstojećim popisom stanovništva u Crnoj Gori zakazanim za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lukšić: Nijedna crnogorska vlada nije vodila antisrpsku politiku

Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Mar.2011

Crnogorski premijer Igor Lukšić odbacio je danas navode lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da je prethodna vlada Mila Djukanovića vodila antisrpsku politiku. Odgovarajući u okviru "premijerskog sata", prvi put od kada je na funkciji premijera, Lukšić je rekao da "nikada nijedna,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Prvi Lukšićev "premijerski sat"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2011

Premijer Igor Lukšić je u utorak prvi put u poziciji da odgovara na poslanička pitanja koja su se odnosila na krupne teme – borbu protiv organizovanog kriminala, odnosima sa zemljama u regionu i predstojećem popisu stanovništva u Crnoj Gori, koji je visoko politizovan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lukšić kritikovao izmene strategije

Izvor: Šumadija Press, 16.Mar.2011, 11:20

Crnogorski premijer Igor Lukšić ocenio je da delimična izmena strategija Vlade Srbije o odnosima prema Srbima potvrdjuje da su "u Beogradu procenili da su preterali sa nekim aspiracijama"

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.