Loša vest za ljubitelje nutele

Izvor: Mondo, 14.Avg.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša vest za ljubitelje "nutele"

Proizvođači čokolade i ljubitelji čokoladnih proizvoda s lešnikom, koji uključuju i mnogima omiljenu poslasticu Nutelu, trebalo bi da se pripreme na rast cena.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Naime, nakon što je loše vreme uništilo useve lešnika u Turskoj, gde se odvija 70 odsto svetske proizvodnje lešnika, cena ovih orašastih plodova porasla je za vrtoglavih 60 odsto.

Iz turske industrije poručuju kako će prikupiti samo 540.000 od planiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 800.000 tona lešnika.

Uz cenu kakaovca koja je takođe u porastu, proizvođači čokoladnih poslastica su više nego nezadovoljni jer to će se bez ikakve sumnje odraziti i na cenu njihovih proizvoda.

Ferrero, proizvođač popularnog namaza od čokolada i lešnika "nutela", jedan je od najvećih kupaca lešnika u svetu (oko 25 odsto svetskih zaliha završava upravo kod njih), ali do danas još uvek nisu komentarisali hoće li se ova situacija i kako odraziti na cenu "nutele", piše Index.hr.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Loša vest za ljubitelje "Nutele"

Izvor: 24sata, 15.Avg.2014, 00:38

Proizvođači čokolade i ljubitelji čokoladnih proizvoda s lešnikom, koji uključuju i mnogima omiljenu poslasticu "nutelu", trebalo bi da se pripreme na rast cena...Naime, nakon što je loše vreme uništilo useve lešnika u Turskoj, gde se odvija 70 odsto svetske proizvodnje lešnika, cena ovih...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.