Ljubiša Diković novi načelnik generalštaba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubiša Diković novi načelnik generalštaba

BEOGRAD -

General-potpukovnik Ljubiša Diković postavljen je ukazom predsednika Srbije Borisa Tadića za načelnika Generalštaba Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Predsedništva.

Za direktora Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane postavljen je general-potpukovnik Aleksandar Živković, a za komandanta Kopnene vojske - brigadni general Milan Mojsilović, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Postavljen je i načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije - pukovnik rečnih jedinica Petar Bošković.

General-potpukovnik Ljubiša Diković je do sada je obavljao dužnost komandanta Kopnene vojske.

Diković je rođen 22. maja 1960. godine u Užicu, a Vojnu akademiju, smer pešadije, završio je 1984. godine. Pored akademije, završio je i Komandno-štabno usavršavanje 1996. godine i Školu nacionalne odbrane 2000. godine.

U karijeri je obavljao brojne dužnosti, poput komandanta 16. graničnog bataljona, načelnika štaba i kasnije komandanta 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije.

Diković je bio i načelnik odseka Kopnene vojske na Vojnoj akademiji, nakon čega je bio načelnik odeljenja u Komandi Užičkog korpusa, zatim načelnik štaba Komande Užičkog korpusa i zamenik načelnika generalštaba za Kopnenu vojsku.

Nakon toga, bio je zamenik načelnika Uprave za operativne poslove i načelnik štaba Združene operativne komande Generalštaba.

Za komandanta Kopnene vojske, Diković je postavljen 15. februara 2009, a prethodno je od 2007. bio komandant Komande za obuku.

Oženjen je i otac dvoje dece.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Dec.2011

General-potpukovnik Ljubiša Diković postavljen je ukazom predsednika Srbije Borisa Tadića za načelnika Generalštaba Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Predsedništva...Tadić penzionisao Miletića..Ljajić: Vojska nudi smeštaj imigranata..Vod Vojske Srbije u mirovnoj misiji na Kipru..Za direktora...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.