Ljubičevske konjičke igre otvara Bijelo dugme

Izvor: RTS, 29.Avg.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubičevske konjičke igre otvara Bijelo dugme

U petak, 2. septembra u Požarevcu počinju 53. Ljubičevske konjičke igre. U centru događaja su konjički sportovi na gradskom Hipodromu, ali prate ih brojni koncerti i druge manifestacije tokom cele nedelje. Nakon defilea učesnika, nastupiće Bijelo dugme.
Petnaest vitezova, uglavnom iskusnih takmičara Ljubičevskog višeboja, jedinstvene konjičke discipline u svetu, vredno trenira u susret 53. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ljubičevskim konjičkim igrama koje se po običaju održavaju prvog vikenda u septembru.

Rade Milovanović, petostruki vitez i trener višebojaca kaže da su šanse za sve podjednake. "Treba napraviti spoj konja i jahača, takav spoj da dišu kao jedan. Samo tada mogu da se nadaju uspehu."
Osim Ljubičevskog višeboja, na požarevačkom hipodromu, biće održano šest kasačkih i pet galopskih trka, takmičenje izdržljivosti u daljinskom jahanju, utakmica u preskakanju prepona i voltižovanje dece.
Prvi put od njihove izgradnje, tribine na hipodromu, se renoviraju, jer će ove godine, manifestaciju nakon svečanog defilea učesnika u centru grada, u petak, 2. septembra otvoriti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
"Otvaranje će biti multimedijalni spektakl, gde će se pojaviti i glumci u ulogama poznatih ličnosti koje su tokom istorije bile vezane za Požarevac, nakon čeka će nastupiti sastav Bijelo dugme", kaže direktorka Turističke organizacije Požarevca Jelena Vukazić.
U pratećem programu nastupiće i Simfonijski orkestar Gvardija (četvrtak, 1. septembar) i Tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine (subota 3. septembar).
rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.