Lider Al Kaide stigao u Italiju kao izbeglica

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider Al Kaide stigao u Italiju kao "izbeglica"

Jedan od lidera Al Kaide Mehdi Ben Nasr je stigao u Evropu pretvarajući se da je izbeglica, javljaju britanski mediji.

Dejli mejl navodi da je 38-godišnjak preko Sredozemnog mora došao na Siciliju, a prošle godine je deportovan iz Italije u Tunis posle odslužene zatvorske kazne.

“Ben Nasr je bio sedam godina u zatvoru pošto je osuđen da je bio lider džihadističke ćelije koja je regrutovala potencijalne bombaše samoubice. Mehdi je uhapšen 2007. godine i proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za teroristu najopasnije vrste zato što je ekspert za eksplozive“, navodi britanski list.

Posle odslužene kazne deportovan je u Tunis, ali se u Evropu vratio u grupi od 200 izbeglica koje je italijanski brod spasao utapanja u Sredozemnom moru.

“Na Siciliju je stigao 4. oktobra pod kažnim imenom Muhamed Ben Sar, tražio je politički azil, ali je uhapšen pod optužbom za krijumčarenje ljudi“, piše Dejli mejl.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji uhapšen jedan od lidera Al Kaide Mehdi Ben Naser, ušao u zemlju »kao izbjeglica« (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2015

LONDON - Jedan od lidera Al Kaide Mehdi Ben Nasr je stigao u Evropu pretvarajući se da je izbjeglica, javljaju britanski mediji...Britanski “Dejli mejl” navodi da je 38-godišnjak preko Sredozemnog mora došao na Siciliju, a prošle godine je deportovan iz Italije u Tunis posle odslužene zatvorske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.