Nedelja, 08.11.2015.

20:52

Lider Al Kaide stigao u Italiju kao "izbeglica"

Jedan od lidera Al Kaide Mehdi Ben Nasr je stigao u Evropu pretvarajući se da je izbeglica, javljaju britanski mediji.

Izvor: B92

Default images
foto: Beta/AP

Dejli mejl navodi da je 38-godišnjak preko Sredozemnog mora došao na Siciliju, a prošle godine je deportovan iz Italije u Tunis posle odslužene zatvorske kazne.

“Ben Nasr je bio sedam godina u zatvoru pošto je osuđen da je bio lider džihadističke ćelije koja je regrutovala potencijalne bombaše samoubice. Mehdi je uhapšen 2007. godine i proglašen je za teroristu najopasnije vrste zato što je ekspert za eksplozive“, navodi britanski list.

Posle odslužene kazne deportovan je u Tunis, ali se u Evropu vratio u grupi od 200 izbeglica koje je italijanski brod spasao utapanja u Sredozemnom moru.

“Na Siciliju je stigao 4. oktobra pod kažnim imenom Muhamed Ben Sar, tražio je politički azil, ali je uhapšen pod optužbom za krijumčarenje ljudi“, piše Dejli mejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: