Led premijerno večeras u Centru Sava

Izvor: Kurir, 10.Okt.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Led" premijerno večeras u Centru Sava

Film reditejke Jelene Bajić-Jočić, rađen po motivima istoimene monodrame Radoša Bajića, bavi se društvenim i socijalnim problemima srpskog sela sedamdesetih godina prošlog veka

KRAGUJEVAC - Film Led rediteljke Jelene Bajić-Jočić, prikazan je pretpremijerno u nedelju uveče u bioskopu Sinepleks u Kragujevcu, a premijera novog projekta produkcijske kuće Kontrast studio i firme Production iz Švedske, koji je realizovan u saradnji sa Radio-televizijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije, biće održana večeras u Centru Sava u Beogradu.

Posle projekcije filma, publika je dugim aplauzom pozdravila glumce Olgu Odanović, Nelu Mihailović, Momčila Otaševića, Nenada Jezdića, Radoša Bajića, Nedeljka Bajića i ostala protagoniste.

Film, koji je rađen po motivima istoimene monodrame Radoša Bajića, bavi se društvenim i socijalnim problemima srpskog sela sedamdesetih godina prošlog veka.

Rediteljka Jelene Bajić Jočić i producent Predrag Jočić dobili su povelje kojima su proglašeni za meštanku sela Donje Grbice u kome je prošlog leta sniman film.

Ona je rekla da se film bavi ljudima, njihovom borbom sa sudbinom, silama prirode i samim sobom.

Ovo je film koji tretira najtananija i najfinija ljudska osećanja i emocije i postavlja pitanje opstanka porodice kao zajednice, rekla je Bajić Jočić. Pretpremijeri su, pored brojnih gostiju, prisustvovali gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i predsednik Gradske skupštine Saša Milenić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Film „Led” premijerno u „Sava centru”

Izvor: Politika, 10.Okt.2012

Igrani film „Led” u režiji Jelene Bajić-Jočić, snimljen po motivima istoimene monodrame, premijerno biće prikazan večeras u 20.30 sati u Velikoj dvorani „Sava centra” u Beogradu. Reč je o rediteljskom debiju mlade autorke, tačno 35 godina posle prvog izvođenja monodrame njenog oca, poznatog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.