Film „Led” premijerno u „Sava centru”

Izvor: Politika, 10.Okt.2012, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film „Led” premijerno u „Sava centru”

Igrani film „Led” u režiji Jelene Bajić-Jočić, snimljen po motivima istoimene monodrame, premijerno biće prikazan večeras u 20.30 sati u Velikoj dvorani „Sava centra” u Beogradu. Reč je o rediteljskom debiju mlade autorke, tačno 35 godina posle prvog izvođenja monodrame njenog oca, poznatog glumca, reditelja i scenariste Radoša Bajića.

Prema rečima rediteljke, „Led” je poetična elegija o ljudima razapetim između neba i zemlje, film stanja, unutrašnjih nemira >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i najtananijih strepnji, film atmosfere, nostalgije i sete.

U drami o sudbini jedne srpske seoske porodice sedamdesetih godina prošlog veka, rediteljka Bajić-Jočić želela je da podari zapis jednog prošlog vremena i vrlina koje su danas zapostavljene. Autorka ističe da joj je bilo „značajno da napravi zapis nekog nostalgičnog vremena, prošlosti koje više nema i ljudi kakvih više nema, sa svim vrlinama i najdragocenijim ljudskim karakteristikama, koje su, nažalost, davno zapostavljene”.

Svojim univerzalnim porukama „Led” afirmiše osnovne vrline i vrednosti života, ljubavi, iskrenosti, pravde, dostojanstva, poštenja, pa pored činjenice da po sadržaju i stilu predstavlja izvornu srpsku priču, ima ambiciju da uspostavi komunikaciju sa gledaocima u svetu.

Glavne uloge tumače: Velimir Bata Živojinović, Olga Odanović, Nela Mihailović, Momčilo Otašević, a u filmu igraju i: Nenad Jezdić, Biljana Mišić, Rale Milenković, Dubravko Jovanović, Nedeljko Bajić, Nađa Maršićević...

Kao specijalni gosti igraju Emir Hadžihafizbegović i Radoš Bajić, koji je i scenarista filma. Direktor fotografije je Predrag Jočić, montažer Stevan Marić, kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, a scenograf Jasna Dragović.

Film je realizovan u produkciji kuće „Kontrast studio” iz Beograda i firme „M.A.M.M.A. prodakšen” iz Švedske, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije.

Posle jučerašnje pretpremijere u Kragujevcu i današnje premijere u Beogradu, „Led” će sutra svečano biti prikazan u Novom Sadu, a zatim i u svim gradovima Srbije.

I. A.

objavljeno: 10.10.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera "Artiljera" 31. oktobra

Izvor: B92, 10.Okt.2012

U sredu 31. oktobra od 20:30h u Sava Centru premijerno će biti prikazan film "Artiljero", po scenariju i u režiji Srđe Anđelića. "Artiljero" je film o momku čiji je san da vrati Nemanju Vidića u Crvenu zvezdu..."Mali je odrastao uz priče o uspesima Zvezde, a da sam nikada nije okusio radost velike...

Nastavak na B92...

Film "Led": Život je sklop lepote i strahote

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2012

U ekskluzivnom intervjuu sa portal Nadlanu.com rediteljka filma "Led" - Jelena Bajić Jočić otkriva kako se "bori" sa imenom oca Radoša Bajića, gde je otkrila novu mladu glumačku zvezdu Momčila Otaševića, šta je najbolja razglednica Srbije....Jelena Bajić Jočić, mlada rediteljka filma "Led",...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.