Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Dec.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kršćani u Betlehemu kako bi proslavili Badnje veče

Kršćani iz cijelog svijeta doputovali su danas u Betlehem kako bi proslavili Badnje veče u mjestu gdje je po vjerovanju rođen Isus Krist.

Više stotina hodočasnika okupilo se na trgu ispred Crkve Kristovog rođenja, gdje je ukrašena novogodišnja jelka i gdje orkestri sviraju svečanu muziku.

Latinski patrijarh Fuad Tval vodio je povorku iz Jerusalema u Betlehem, prolazeći kroz betonski zid koji je Izrael postavio oko većeg dijela grada prije 10 godina da bi zaustavio talas samoubilačkih napada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrišćani u Vitlejemu slave Božić u atmosferi pojačanog nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2015

Hrišćanski vernici iz celog sveta doputovali su danas u Vitlejem kako bi proslavili Badnje veče u mestu gde je po verovanju rođen Isus Hrist...Na atmosferu u Vitlejemu u velikoj meri je uticalo obnovljeno izraelsko-palestinsko nasilje koje traje već tri meseca i nema naznaka da će se smiriti...Više...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.