Kristinin ubica može da se izvuče sa sramnom kaznom: Evo koliko godina zatvora može da dobije! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristinin ubica može da se izvuče sa sramnom kaznom: Evo koliko godina zatvora može da dobije! (FOTO)

Epilog pokušaja pljačke od četvrtka, 25. maja, na benzijskoj pumpi NIS u Velikom Mokrom Lugu, jeste tragična smrt upucane kasirke Kristine Kaplanović (19) iz Nove Varoši, neotuđen pazar od 10.000 dinara i razbojnik-ubica koji se nalazi u bekstvu.

Stručnjaci se slažu u oceni da bi počinilac ovog krivičnog dela mogao da dobije kaznu od najmenje deset godina, pa do maksimalnih 40 godina zatvorske kazne.

Profesor Krivično procesnog prava i Kriminalistike na Pravnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << fakultetu u Beogradu, Milan Škulić, za Telegraf kaže da i pored toga što je teško komentarisati slučaj u kojem je istraga u toku, ipak nije problematično da se kategorizuju dela iz našeg Krivičnog zakonika.

- Ovaj pokušaj razbojništva, uz primenu sile i pretnje, doveo je do toga da devojka bude pogođena u glavu. Lišavanje života prilikom razbojništva ili krađe je jedno od najtežih krivičnih dela, za koje sledi minimalna kazna od 10 godina robije ili maksimalna, koja može da iznosi 20, 30 pa čak i 40 godina - objasnio je Škulić.

Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

A to zavisi, kako je dodao, od toga da li će prikupljeni dokazi i veštačenja pokazati da je bilo olakšavajućih okolnosti.

Sa njegovim mišljenjem slažu se i kriminolozi Zlatko Nikolić i Dobrivoje Radovanović.

- Razbojništvo sa smrtnim posledicama je najteži oblik razbojništva. U pitanju je teško delo, tako da se očekuju i izrazito visoke sankcije. Ali pustimo sud da radi svoj posao - rekao je Nikolić.

Radovanović dodaje da bi bila previše blaga kazna kada bi za počinjeno ubistvo dobio ispod 15 do 20 godina zatvora!

- Pretpostavljam da je počinilac imao umišljaj, a ne bi me čudilo da se ispostavi da je reč o narkomanu - rekao je on.

PROČITAJTE SVE O OVOM SLUČAJU U LINKOVIMA ISPOD:

(Telegraf.rs / s.ilic@telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kristinin ubica može da prođe sa sramnom kaznom: Evo koliko godina zatvora može da dobije! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2017

Sve zavisi od toga da li će prikupljeni dokazi i veštačenja pokazati da je bilo olakšavajućih okolnosti...Epilog pokušaja pljačke od četvrtka, 25. maja, na benzijskoj pumpi NIS u Velikom Mokrom Lugu, jeste tragična smrt upucane kasirke Kristine Kaplanović (19) iz Nove Varoši, neotuđen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.