Kosovo: Proplakala ikona Presvete Bogorodice!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2012, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Proplakala ikona Presvete Bogorodice!

Ikona Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji proplakala je na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra.

 

Manastir Budisavci, u kojem je, navodno, proplakala ikona Presvete Bogorodice

 

Čudo Božje dogodilo se za vreme akatista Presvetoj Bogorodici koji je čitao iguman Aleksej, izvestio je jedan vernik. Ikona se nalazi na manastirskom ikonostastu.

Manastir Budisavci nalazi se u opštini Klina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 17 kilometara istočno od Peći i pripada Raško-prizrenskoj eparhiji. Potiče iz 14. veka, ali se ne zna sa sigurnošću ko mu je bio ktitor.

Iz manastira Budisavci je i ikona Preobraženja Hristovog, koja potiče sa kraja 14. ili početka 15. veka. Manastir je 1568. godine obnovio patrijarh Makarije Sokolović (1557 - 1571).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vjernici: Proplakala ikona Presvete Bogorodice na Kosovu i Metohiji

Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Dec.2012

Ikona Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji proplakala je na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra. Čudo Božje dogodilo se za vrijeme akatista Presvetoj Bogorodici koji je čitao iguman Aleksej, izvijestio je jedan vjernik. Ikona se nalazi na manastirskom...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Kosovo: Proplakala ikona Presvete Bogorodice?

Izvor: Mondo, 02.Dec.2012, 01:12

Ikona Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji proplakala je na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra...Čudo Božije, kako to prenosi Srna, dogodilo se za vreme akatista Presvetoj Bogorodici koji je čitao iguman Aleksej, izvestio je jedan vernik...Ikona se...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.