Komšić povukao ostavke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić povukao ostavke

SARAJEVO -

Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić povukao je danas ostavke na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH koje je podneo u ponedeljak.

Predsedništvo SDP-a jednoglasno je odbilo Komšićeve ostavke.

Najviši organ stranke izjasnio se, naime, o predlogu da se sa čela stranke povuče Zlatko Lagumdžija, aktuelni ministar spoljnih poslova BiH, i u skladu sa Statutom stranke imenuje Komšić za v. d. predsednika. Takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predlog je, međutim, odbijen.

Više detalja o ovome očekuje se uskoro budući da je sednica stranačkog Predsedništva tek završena.

Komšić je podneo ostavku na sve funkcije u SDP-u, kako je kasnije sam rekao, iz principijelnih razloga, dodavši da je to bio logičan potez.

On je tada rekao da će ostati član SDP-a.

"Već su počele i znam da će biti još puno špekulacija, ali biće vremena da objasnim i konkretne razloge što sam napustio mesto potpredsednika SDP-a i sve druge funkcije u ovoj stranci - izjavio je Komšić dodajući da nije reč o privatnim sukobima, nego o principijelnim razlozima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić povukao ostavke

Izvor: B92, 21.Mar.2012

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić povukao je ostavke na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji BiH, koje je podneo u ponedeljak...Predsedništvo SDP-a jednoglasno je odbilo Komšićeve ostavke...Najviši organ stranke izjasnio se, naime, o predlogu da...

Nastavak na B92...

Član Predsedništva BiH Komšić podneo ostavku u svojoj stranci

Izvor: Southeast European Times, 21.Mar.2012

Član Predsedništva BiH Željko Komšić okrenuo je leđa vladajućoj Socijaldemokratskoj partiji, uzdrmavši političku scenu u zemlji. ..21/03/2012..Bedrana Kaletović za Southeast European Times iz Tuzle -- 21.3.2012...Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić podneo je u utorak...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.