Kompletno obnovljeno porodilište u KBC Zvezdara

Izvor: Blic, 11.Apr.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletno obnovljeno porodilište u KBC Zvezdara

Medicinska oprema koja je nedostajala Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, uručena je danas ovom odeljenju, čime je proglašena još jedna pobeda u okviru akcije „Bitka za porodilišta“. Opremu su uručili predstavnici kompanije „Nordeus“ i Fonda B92.

Za opremanje porodilišta KBC Zvezdara najzaslužnija je jedna od naših najvećih IT i softverskih kompanija „Nordeus“, koja je donirala opremu u vrednosti od preko 12,6 miliona dinara. Među opremom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jedan operacioni sto za carske rezove, operaciona lampa i transkutani bilirubinometar, tri porođajna i četiri ginekološka stola, dva pacijent-monitora, četiri lampe za fototerapiju, šest infuzionih pumpi i tri špric-pumpe, kao i najsavremeniji resektoskop i opremu za laparoskopiju.

- Kao mlada kompanija imamo potrebu da brinemo o bebama, ali i njihovim roditeljima. Zato smo izabrali „Bitku za porodilišta“ kao humanu akciju koja će imati svoj trag u budućnosti i sa idejom da se nekome zaista pomogne. Nakon donacije Narodnom frontu i Zvezdari, baš kao što kaže slogan “Borba se nastavlja” i mi nastavljamo sa planiranjem narednih donacija koje ćemo realizovati tokom 2014. godine - rekao je Milan Đukić, CSR menadžer kompanije „Nordeus“.

Kompletno opremanje porodilišta KBC Zvezdara pomoglo je i 11.000 Beograđana, koji su donirali novac plaćanjem računa za Infostan, čime je omogućena nabavka novog ultrazvučnog aparata i toplog kreveta (babytherm).

Opremanju su pomogle i kompanija NIS, Majkrosoft, preduzeće Đak Sport, a Predškolske ustanove „Rakovica“ su organizovanjem predstava za decu u vrtićima prikupile sredstva za nabavku četiri lampe za preglede porodilja.

Ukupan iznos donirane opreme za porodilište u Zvezdari iznosi preko 150.000 evra.

- Kada se sve sabere, ovo je donacija koju smo mogli samo da sanjamo. Kompletno opremanje porodilišta je do pre dve godine bilo apsolutno nezamislivo. Hvala „Bici za porodilišta“, hvala svim donatorima na ukazanom poverenju i doniranoj opremi. U ovakvim uslovima će rad biti mnogo lakši, a udobno će biti svima koji posete porodilište. Ponosimo se da smo prvo porodilište u Beogradu u kome se proglašava pobeda - rekla je prof. dr Aleksandra Aranđelović, direktorka ove ustanove.

Predstavnik Fonda B92 Veran Matić izjavio je da mu je drago da prisustvuje ovakvom događaju.

- Lepo je svakog petka kada se okupimo negde ili otputujemo negde, da uručimo opremu. Još je lepše kada je u pitanju opremljeno porodilište i proglašena pobeda. Tada svi mi, koji organizujemo ovu akciju, donatori, osoblje ustanova, prijatelji i novinari osećamo neverovatno zadovoljstvo, ali i olakšanje, jer smo uradili veliki posao za one koji to nisu mogli da učine sami, za naše najmlađe - rekao je Matić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kompletirana oprema porodilištu na Zvezdari

Izvor: Akter, 11.Apr.2014

Porodilištu na Zvezdari uručena je danas medicinska oprema koja je nedostajala, čime je proglašena je još jedna pobeda u okviru akcije "Bitka za porodilišta"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.