Komisija za zaštitu konkurencije dobitnik posebnog priznanja

Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za zaštitu konkurencije dobitnik posebnog priznanja

Komisija za zaštitu konkurencije je ovogodišnji dobitnik posebnog priznanja na konkursu "Zastupanje politike konkurencije 2016-2017” koji je raspisala Međunarodna mreža za konkurenciju i Svetska banka.

Članak, čiji je autor Gordana Bulatović, šef Kabineta predsednika Komisije i koordinator međunarodne saradnje Komisije, takmičio se u okviru jedne od ponuđenih kategorija - "Sprovođenje strategija zastupanja na različitim nivoima (regionalnom, nacionalnom, subnacionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << / širem ekonomskom i specifičnom sektorskom)".

Gordana Bulatović je, inače, bila dugogodišnji novinar i urednik ekonomske rubrike "Večernjih novosti" i "Blica", kao i saradnik "Nove ekonomije".

Tekst kojim je Komisija osvojila ovo prestižno priznanje odnosi se na primenu zastupanja politike zaštite konkurencije kod državnih organa, pri čemu su aktivnosti Komisije imale za cilj izmenu zakonskih odredbi koje su favorizovale javna preduzeća i ograničavale pristup drugih kategorija učesnika tržištu komunalnih delatnosti.

U obrazloženju žirija je navedeno da je nagrađeni članak nedvosmisleno pokazao koliko važnu ulogu može imati telo za zaštitu konkurencije u promovisanju neutralnosti primene zakona u odnosu na sve tržišne aktere.

Priznanje je dodeljeno od strane žirija čiji su članovi ugledni stručnjaci za pitanja konkurencije Svetske banke i Međunarodne mreže za konkurenciju. Svečanost uručenja priznanja biće organizovana 11. maja ove godine, na Godišnjoj konferenciji Međunarodne mreže za konkurenciju, koja će biti održana u Portugalu. Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije je jedna od preko140 članica Međunarodne mreže za konkurenciju.

Ovaj konkurs, koji se već tradicionalno raspisuje svake godine, ima za cilj da istakne ključnu ulogu tela za zaštitu konkurencije u promovisanju politike zaštite konkurencije kroz predstavljanje uspešnih primera zastupanja politike konkurencije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Srpska Komisija dobitnik posebnog priznanja Međunarodne mreže za konkurenciju i Svetske banke

Izvor: Blic, 23.Mar.2017

Komisija za zaštitu konkurencije ovogodišnji je dobitnik posebnog priznanja na konkursu "Zastupanje politike konkurencije 2016. – 2017", koji je raspisala Međunarodna mreža za konkurenciju (ICN) i Svetska banka (WBG)...Članak, čiji je autor Gordana Bulatović, šef Kabineta predsednika Komisije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.