Ko traži referendum - da odgovara

Izvor: B92, 28.Jan.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko traži referendum - da odgovara"

Beograd -- Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da će "inspiratori i zagovornici" referenduma na severu Kosova morati da preuzmu svu odgovornost za njegove posledice.

"Neshvatljivo je da predstavnici lokalnih samouprava severa pokrajine ignorišu zahteve svoje Vlade i misle da mogu da ostvare više od države", kazao je Bogdanović.

Ministar je ocenio da je nekim predstavnicima lokalnih samouprava na severu Kosova stranački interes iznad interesa građana i rešavanja životnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema.

"Argumentacija za održavanje referenduma, koju iznose predstavnici lokalnih samouprava dolazi iz stranačkih kuhinja", dodao je Bogdanović.

On je kazao da održavanjem referenduma na severu Kosova, predstavnici lokalne vlasti dovode u delikatan položzaj državu i građane na Kosovu.

"Predsednici lokalnih samouprava na severu Kosova imaju pravo na svoj stav o referendumu, ali takav stav je štetan kada je u pitanju državna politika", kazao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima svojim odlukama lokalna samouprava ne sme da smanjuje potencijal i otežava položaj države u rešavanju kosmetskog problema.

Redžepi: Ignorisaćemo referenfum

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je vreme referenduma na Kosovu odavno prošlo i da kosovske vlasti neće reagovati na njegovo održavanje na severu Kosova.

„Prošlo je vreme referenduma. Na kraju krajava oni (Srbi na severu Kosova) mogu održati referendum, ali to neće imati nikakve pravne posledice. Mi ćemo to potpuno ignorisati", istakao je Redžepi u emisji Dogovor KIM radija.

Govoreći o sprovođenju sporazuma o slobodi kretanja, koji je postignut sa srpskim vlastima u Briselu, Redžepi je istakao da je cilj bio da se olakša kretanje svih građana.

„Cilj je bio da se sloboda kretanja olakša, a ne da se otežava i to su standardi EU. Međutim, to se nije dogodilo jer je srpska strana uvek tražila neke razloge", rekao je Redžepi.

On smatra da je jedan od razloga što Srbija nije dobila status kandidata urpavo to što nije implementirano ono što je dogovoreno i uvek je trebalo, kako kaže, "da se na Srbiju vrši pritisak".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar: Zagovornici referenduma da preuzmu odgovornost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2012

BEOGRAD -..Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će "inspiratori i zagovornici" referenduma na severu Kosova morati da preuzmu svu odgovornost za njegove posledice..."Neshvatljivo je da predstavnici lokalnih samouprava severa pokrajine ignorišu zahteve svoje Vlade i misle da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odgovornost za zagovornike referenduma

Izvor: Šumadija Press, 28.Jan.2012

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da će "inspiratori i zagovornici" referenduma na severu Kosova morati da preuzmu..

Nastavak na Šumadija Press...

Bogdanović: Referendum je štetan

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2012

Stav predsednika lokalnih samouprava na severu Kosova o održavanju referenduma je štetan, a zagovornici takve akcije moraće da preuzmu punu odgovornost za sve posledice takvog čina, ocenio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.