Klizište opet preti istoj porodici

Izvor: B92, 13.Apr.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište opet preti istoj porodici

Obilne padavine proteklih sedmica pokrenule su više desetina klizišta na području opštine Ivanjica, a najugroženija su domaćinstva u naselju Šljivići.

U tom naselju sredinom marta sedmočlana porodica Milosava Kolarevića je bila prinuđena da se iseli zbog potkopanih temelja.

Prošlonedeljna kiša znatno je pogoršala situaciju i dovela do pojave novih pukotina u zemljištu, pa postoji opasnost da se kuća sruši.

"Poslednja dva dana zemlja se ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrenula pa se pribojavamo da ćemo ostati bez krova nad glavom", rekao je Kolarević Tanjugu.

Ugroženo je i domaćinstvo njegovog komšije, jer je došlo do pucanja potpornog zida.

"Kuća je počela da tone, sušara u dvorištu se nakrivila. Neophodna je hitna sanacija klizišta kako bi se izbegla katastrofa", jada se Kolarević.

Da nevolja bude veća, klizište ugrožava još nekoliko kuća koje se nalaze ispod Kolarevića, pa bi dalja erozija zemljišta mogla da dovede do katastrofe, kažu meštani Šljivića.

Oni se nadaju da će najavljeno prolepšanje vremena omogućiti saniranje ovog klizišta.

Direktor ivanjičke Direkcije za puteve i izgradnju Vanja Glavinić rekao je ranije da su prema izveštaju specijalizovane službe iz Valjeva na području opštine uočene još tri lokacije kojima preti pomeranje zemlje.

"Stručnjaci predvijaju da će sanacija u Šljivićima koštati od četiri do šest miliona dinara", izjavio je Glavinić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Klizište u Šljivićima preti da sruši kuće

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2015

Obilne padavine proteklih sedmica pokrenule su više desetina klizišta na području opštine Ivanjica, a najugroženija su domaćinstva u naselju Šljivići, gde je sredinom marta sedmočlana porodica Milosava Kolarevića bila prinuđena da se iseli zbog potkopanih temelja...Prošlonedeljna kiša znatno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.