KiM: Povratniku ukraden traktor

Izvor: B92, 11.Avg.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Povratniku ukraden traktor

Srpskoj povratničkoj porodici Spasić iz Đurakovca, u opštini Istok, ukraden je traktor, što je još jedan u nizu napada na imovinu Srba povratnika na KiM.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da krađa traktora tročlanoj povratničkoj porodici Miodraga Spasića je ne samo krađa materijalnog dobra, nego krađa mogućnosti egzistencije.

"Očigledno je da apele koje upućujemo da se pocinioci to hitnije nađu i kazne ne daju efekte. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mislim da se ovakvim nedelima samo upućuje loša poruka svim povratnicima da je Kosovo nebezbedno mesto za njih i jako loše utiču na proces povratka i opstanka“, izjavio je Jevtić.

On je osudio incident ističući da će i pored ovakvih problema Ministarsvo za zajednice i povratak se truditi da svoju misiju, kada je u pitanju povratak i opstanak na Kosovu sprovodi na što uspeđniji način.

"Takođe ćemo biti uporni da se obezbedi normalan život povratnika. Zato apelujemo na sve da urade mnogo više kako bi povratnici bili bezbedni“, istakao je Jevtić.

Tokom vikedna Srbinu povratniku u Gnjilanu nepoznate osobe oštetile su automobil i kamenovale kuću.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Povratniku ukraden traktor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2014

Tročlanoj srpskoj povratničkoj porodici Spasić iz Đurakovca, u opštini Istok, ukraden je traktor, što je još jedan u nizu napada na imovinu Srba povratnika na Kosovu i Metohiji...Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da krađa traktora tročlanoj povratničkoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.