Kfor priznaje BSK samo u sadašnjoj formi

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor priznaje BSK samo u sadašnjoj formi

Komandant Kfora Đuzepe Fungo poručio je da ta međunarodna vojna misija ostaje posvećena očuvanju bezbednosti i ispunjavanju svog zadatka na Kosovu, a da Bezbednosne snage Kosova Kfor "prepoznaje samo u sadašnjoj formi'.
Fungo je posetio Goraždevac gde je razgovarao sa lokalnim predstavnicima Srba.

"Kosovske bezbednosne snage do sada rade u okviru svog mandata i to je forma u kojoj ih mi priznajemo", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Fungo za Radio Goraždevac, prenosi RTK2.
Kfor će, prema njegovim rečima, nastaviti da obavlja svoju misiju u garantovanju bezbednosti, slobode kretanja bez obzira na etničku pripadnost i religiju.
Dodao je i da će Kfor nastaviti sa obezbeđivanjem manastira Visoki Dečani i da se u tom pogledu ništa neće promeniti.
Šef opštinske kancelarije u Goraždevcu Slobodan Petrović rekao je da su učesnici na sastanku komandantu Kfora preneli zabrinutost srpske zajednice.
"Ono što je bila glavna tema razgovora je bezbednost, bezbednost srpske zajednice. Moji saradnicvi i ja ukazali smo na manjak srpskih policijaca u ovom regionu, u Pećkom regionu posebno, gdeimamo dva srpska policajca i ništa više", naveo je Petrović.
Istakao je da su od Funga zahtevali da to prenese ministru unutrašnjih poslova. "Nije više problem da Srbi neće da se integrišu, već Srbe neće da integrišu, a to je velika razlika”", ocenio je Petrović.
Fungo je nakon razgovora sa predstavnicima Srba u Goraždevcu obišao školu gde se kratko sreo sa direktorom Milivojem Zdravkovićem i najstariju Crkvu brvnaru Sv. Jeremije u kojoj su sačuvane dveri iz 16. veka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fungo: Kfor priznaje KBS samo u sadašnjoj formi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2017

Komandant Kfora Đuzepe Fungo izjavio je danas da Kfor ostaje posvećen očuvanju bezbednosti i ispunjavanju svoje misije na Kosovu, a da Bezbednosne snage Kosova Kfor "prepoznaje samo u sadašnjoj formi'...Fungo je to rekao prilikom posete Goraždevcu gde je razgovarao sa lokalnim predstavnicima Srba..."Kosovske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.