Karla del Ponte stala u odbranu Artmanove

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karla del Ponte stala u odbranu Artmanove

Hag -- Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je hapšenje bivše porptparolke tribunala Florans Artman "neprihvatljivo".

"Ne mogu da razumem da se to radi na tako važan dan kada izriču presudu Karadžiću", rekla je za AFP Del Ponteova, koja je sada članica Saveta UN za ljudska prava i Komisije za istragu o Siriji.

Artmanova je 2009. godine osuđena na kaznu od 7.000 evra zbog nepoštovanje suda zato što je u svojoj knjizi "Mir i kazna" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i članku "Prikriveni ključni dokazi o genocidu" otkrila poverljive sudske informacije.

Pošto je odbila da plati, ta kazna je 2011. godine preinačena u kaznu od sedam dana zatvora.

Ona je došla u Hag da prati izricanje presude Karadžiću, ali je odmah uhapšena.

Del Ponteova je rekla da se nada da će Artmanova već po podne biti puštena.

Bivša tužiteljka je rekla da je nedavno razgovarala sa Artmanovom u Ženevi i da je ona jasno rekla da je spremna da plati kaznu kada se reše izvesna pitanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KARLA DEL PONTE: Hapšenje Artmanove je neprihvatljivo

Izvor: Kurir, 24.Mar.2016

Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla Del Ponte izjavila je da je današnje hapšenje bivše porptparolke tribunala Florans Artman "neprihvatljivo"..."Ne mogu da razumem da se to radi na tako važan dan kada izriču presudu Kradžiću," rekla je za AFP Del Ponte koja je sada članica Saveta UN za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.