Kako je za zlostavljanu slonicu Sontaju iznenada stigla SLOBODA

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je za zlostavljanu slonicu Sontaju iznenada stigla SLOBODA

Slonica Sontaja je u subotu probuđena kao i svaki prethodni put ne bi li radila isto ono što se od nje očekivalo poslednje dve godine, nošenje turista na leđema za vreme razgledanja okoline.

Za vreme odmora koje je bilo veoma kratko Sontaja je koristila mali ograđeni prostor u kampu u Pataji na Tajlandu, gde je čekala na narednu grupu turista.

Subotnje jutro je bilo drugačije od ostalih. Stigao je čudan kamion čija je misija bila da je odveze u Sukhotai gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nalazi Bun Lot prihvatilište za slonove. Nakon što je Sontajin vlasnik shvatio da ona sa svojih 50 godina nije više u naponu snage i da je dosta izrabljivana, odlučio da pozove prihvatilište za slonove da je spasi.

Sontaja je dobila busen sveže pokošene trave pred polazak i graciozno je ušetala u kamion. Njena koža je bila suva i ispucala, a sa obe strane glave nalazile su se rane. I pored toga izgledala je predivno s venčićem cveća na glavi koji joj je stavljen za srećan put. Dobila je i prekrivač koji je trebalo da je zagreje u toku napornog putovanja. Nakon 30 sati puta stigla je na odredište. Kad je pristigla u prihvatilište zauvek su joj skinuti lanci.

Sontaja će uskoro ponovo postati jedna srećna i zadovoljna slonica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.