KRUNSKI DOKAZ: Nađena krv Marka Ivkovića (25) na jakni ubice

Izvor: Kurir, 04.Dec.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRUNSKI DOKAZ: Nađena krv Marka Ivkovića (25) na jakni ubice

Navijača Galatasaraja Kadrija Aktaša (53), osumnjičenog za ubistvo Marka Ivkovića (25) u Istanbulu, odala odeća koju je nosio. To je dokaz koji niko ne može da obori na sudu. Proces uskoro počinje i očekujem da će se brzo završiti, kaže konzul Zoran Marković

ISTANBUL - Turska policija došla je do krunskog dokaza ubistva Marka Ivkovića (25) u Istanbulu. Prema saznanjima Kurira, Kadrija Aktaša (53), uhapšenog navijača Galatasaraja, odala je odeća jer su na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njoj pronađeni tragovi Markove krvi.

Zoran Marković, srpski konzul u prestonici Turske, potvrdio je za Kurir da je pronađen značajan dokaz zločina koji se dogodio 21. novembra u Istanbulu, uoči utakmice Evrolige između košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde.

Uskoro suđenje

- Na jakni ubice pronađeni su tragovi krvi. Posle ispitivanja potvrđeno je da je to Markova krv. To je dokaz koji mislim da niko ne može da obori na sudu - kaže Marković.

Nema više sumnje da krvnika Aktaša čeka duga robija zbog svirepog ubistva.

- Slučaj je čist. Podignuta je optužnica i očekujemo da uskoro počne suđenje, ali i da se sve brzo završi. Policija i tužilaštvo uradili su odlično svoj posao, sada je sve na sudstvu - kaže naš sagovornik.

Snimak ubistva

Juče se pojavila informacija da turska policija ima i snimak ubistva.

- Imaju oko sedamsto sati snimaka s lica mesta. Sve je to pregledano, ponavljam, postoje očigledni dokazi, od kojih je ključni trag krvi - objašnjava naš konzul i dodaje:

- Nije tajna da je zamenik šefa istanbulske policije, inače veliki prijatelj srpskog naroda, koji je rukovodio kompletnom akcijom, uradio ogroman posao da ubica bude pronađen i uhapšen. Angažovao se maksimalno i danonoćno na ovom ubistvu.

Turski mediji otkrivaju

POSLE UBISTVA ZLOČINAC KOD KUĆE NA MIRU GLEDAO UTAKMICU

Turski mediji iznose nove detalje zločina. Naime, posle napada na navijača Zvezde, Kadrija Aktaš vratio se u vikendicu iz koje je i krenuo u dvoranu Adbi Ipekči kako bi na miru odgledao prenos košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda.

Činjenice

DETALJI ZLOČINA

- Kadri Aktaš rekao da je pekao meso kad se sukobio s navijačima Zvezde

- On je priveden na razgovor zajedno sa još šest navijača

- Pokušao je da pobegne i uhvaćen je na putu za Antaliju

- Najpre je negirao da je ubio Marka, a posle je priznao

- Kada je turska policija pokazala njegovu sliku, Markovi drugovi suodmah prepoznali zločinca

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Markova krv na Turčinovoj jakni"

Izvor: B92, 04.Dec.2014

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je za "Novosti" da je na jakni optuženog pronađena krv ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića...“Tu informaciju mi je preneo zamenik šefa istanbulske policije. Čekali su se rezultati analize krvi. Verujem da je slučaj rešen, jer je pronađen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.