"Markova krv na Turčinovoj jakni"

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je za "Novosti" da je na jakni optuženog pronađena krv ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

17:57

Default images

“Tu informaciju mi je preneo zamenik šefa istanbulske policije. Čekali su se rezultati analize krvi. Verujem da je slučaj rešen, jer je pronađen dokaz koji ne može da se obori na sudu”, naglasio je Marković.

Optuženi Aktaš je u pritvoru, a naš konzul nije želeo da govori o datumu početka suđenja.

“Ne bi trebalo da vršimo pritisak, već da pokušamo da smirimo strasti. Mnogo neistina i neproverenih informacija je izašlo u pojedinim srpskim medijima, a turska policija je odradila odličan posao. Verujemo u tursko pravosuđe i da će optuženi uskoro biti osuđen”, poručio je Marković.

Turski mediji ranije su preneli informaciju da je posle 700 sati pregledanih snimaka sigurnosnih kamera pronađen onaj na kome se vidi momenat ubistva, ali da nije najjasniji zbog mraka i udaljenosti kamere.

Ipak, Ivkovićeva krv na odeći Aktaša je krunski dokaz. Naročito zbog toga što se optuženi branio time da je napao drugu osobu, a ne Mark, a ne pogoduje mu ni to što ga je istanbulska policija pronašla u pokušaju bekstva za Antaliju.

Marko Ivković (25) izboden je nožem ispred Arene "Abdi Ipekči" u Istanbulu 21. novembra, uoči košarkaške utakmice Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja.

Turska policija je ranije saopštila da je u međuvremenu privela sedam ljudi u okviru istrage tog ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: