Jeremić: Ne znam da li i dalje tako misle...

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ne znam da li i dalje tako misle...

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić oglasio se povodom povratka u javnost teme o "velikoj Albaniji".

U poslednja tri dana, najpre premijer Albanije Edi Rama, pa kosovski predsednik Hašim Tači, a potom i šef Nacionalnog veća Albanaca Jonuz Musliju, govorili su o "ujedinjavanju Albanije i Kosova", dok je Musliju i "pojasnio" da "velika Albanija obuhvata i Niš", te da to nije cilj.

"Pre nekoliko nedelja su me žustro napali jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam rekao da ideja o stvaranju Velike Albanije nije prošlost. Ne znam da li i dalje tako misle", napisao je Jeremić na Tviteru.

Podsetimo, Jeremić se našao na udaru javnosti pošto je u Nišu, tokom predsedničke kampanje, rekao da se protivi ideji vlasti da se gradi autoput od Niša prema Tirani, nazvavši ga "autoputem velike Albanije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.