Jahjaga: Moj mandat prestaje 6. aprila

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Moj mandat prestaje 6. aprila

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je izjavila da njen mandat prestaje 6. aprila i da nema nameru da se ponovo kandiduje za predsednika Kosova, preneo je danas dnevnik Zeri.

Na pitanje novinara da li bi njen drugi mandat bio uspešniji od ovog, Jahjaga je rekla da je usredsređena na zaokruživanje mandata predsednika Kosova.

"Ima još stvari koje treba da zaokružim i nemojte da zaboravite imam još ulogu u prevazilaženju sadašnje krize. Gde god da sam nastaviću da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budem posvećena i da na različite načine doprinosim mnogim pitanjima koje sam inicirala u ulozi predsednice", rekla je Atifete Jahjaga.

Upitana o potencijalnom izboru Hašima Tačija za predsednika Kosova, ona je rekla da je pravo poslanika Skupštine Kosova da odluče o predsedniku.

"To je pitanje za 120 poslanika, koji su po Ustavu ovlašćeni da izaberu predsednika Republike Kosovo. Izvan mojih ustavnih ovlaščenja je da sa ove pozicije dajem ocene o bilo kome", kazala je Atifete Jahjaga.

Prema koalicionom sporazumu Demokratske partije i Demokratskog saveza Kosova na funkciju predsednika Kosova nakon isteka mandata Jahjage treba da bude izabran lider DPK i aktuelni zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jahajaga: Neću se kandidovati za još jedan mandat

Izvor: RTS, 03.Jan.2016

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga, kojoj mandat ističe u aprilu, izjavila je da se neće kandidovati za novi mandat. . "Moj mandat ističe 6. aprila 2016", rekla je Jahjaga u intervjuu za praznični broj prištinskog lista...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.