JEREMIĆ: VIŠE OD 100 DELEGACIJA, 2. NAJVEĆI SKUP NA SVETU

Izvor: Kurir, 04.Sep.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEREMIĆ: VIŠE OD 100 DELEGACIJA, 2. NAJVEĆI SKUP NA SVETU

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Beogradu da će ministarski sastanak Pokreta nesvrstanih u Beogradu biti drugi najveći skup održan ove godine u svetu i da se očekuje dolazak više od 100 delegacija.

"Prve delegacije već stižu na aerodrom, njih tridesetak, a dolazi više od 100 delegacija na sutrašnji sastanak. To će biti drugi najveći skup održan u svetu ove godine, ne računajući Generalnu skupštinu UN", rekao je Jeremić u Rektoratu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Univerziteta u Beogradu na svečanom predavanje povodom završetka realizacije projekta "Kroz vreme i Srbiju".

Jeremić je rekao da na skup dolazi i predstavnici desetak zemalja koji nisu u Pokretu nesrvstanih. Osvrćući se na istoriju zemlje i njenu spoljnu politiku, Jeremić je rekao da Srbija danas ima "nezavisnu, izbalansiranu i aktivnu spoljnu politiku sa jasno definisanim prioritetima".

Ti prioriteti su odbrana teritorijalne celovitosti i suvereniteta, evropski procesi, odnosi u regionu i ekonomska diplomatija. Projekat "Kroz vreme i Srbiju" prvi put je održan u Srbiji od 29. avgusta do 4. septembra. Ovom studentskom inicijativom, Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), pruža podršku obeležavanju 50 godina od održavanja samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu, sa ciljem da se mladi edukuju na datu temu. Zvaničnici više od 100 država okupiće se u ponedeljak i utorak u Beogradu na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

Dolazak na konferenciju u Beogradu povodom 50. godišnjice prvog sastanka Pokreta nesvrstanih, potvrdilo je 105 delegacija u kojima su ministri spoljnih poslova, zamenici ministara, specijalni izaslanici i drugi zvaničnici, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Ministarski sastanak Pokreta nesvrstanih u Beogradu drugi najveći skup održan ove godine u

Izvor: Beta Video, 04.Sep.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić: Ministarski sastanak Pokreta nesvrstanih u Beogradu drugi najveći skup održan ove godine u svetu (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Počinje ministarski sastanak Pokreta nesvrstanih u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011, 03:56

BEOGRAD -..U Beogradu danas počinje dvodnevni ministarski sastanak Pokreta nesvrstanih na koji je dolazak potvrdilo 106 delegacija iz celog sveta...Skup kojim se obeležava 50 godina od prvog samita nesvrstanih, održanog od 1. do 6. septembra 1961. godine u prestonici tadašnje SFRJ sa Titom, Nehruom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NESVRSTANI NA OKUPU: TREĆI SVET U BEOGRADU!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2011

BEOGRAD - Prestonica dočekuje „treći svet“! Počinje jubilarni ministarski skup Pokreta nesvrstanih povodom 50. godišnjice prvog sastanka. Prisustvo je potvrdilo 105 delegacija, od Kube do Belorusije, a zanimljivo je da je i prvi samit nesvrstanih održan u glavnom gradu Srbije 1961. godine. Današnji...

Nastavak na Kurir...

Simić: Bez nesvrstanih, Kosovo bi već bilo priznato

Izvor: Politika, 05.Sep.2011

BEOGRAD – Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je da bi bez zemalja članica Pokreta nesvrstanih, Kosovo verovatno već bilo priznato i u Ujedinjenim nacijama...Upravo je uzdržanost „trećeg sveta” bio jedan od razloga koji su taj proces usporili, iako ga nisu zaustavili,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.