Izrael i Hamas daju šansu miru

Izvor: RTS, 21.Nov.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i Hamas daju šansu miru

Posle sedmodnevnog sukoba u Pojasu Gaze, Izrael i Hamas postigli u Egiptu sporazum o primirju, koji je stupio na snagu u 20 časova. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pristao na sporazum posle konsultacija sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Primirje između Izraela i Palestinaca iz pojasa Gaze stupilo je na snagu 20 sati po srednjoevropskom vremenu. Time je okončan jednonedeljni sukob koji je odneo više od 160 palestinskih i pet izraelskih života.

Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o primirju postignut je uz posredovanje Egipta, a odluku o prekidu vatre saopštio je ministar spoljnih poslova te zemlje Mohamed Kamil Amr, posle sastanka sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu potvrdio je u Jerusalimu da je postignut sporazum, navodeći da je pristao posle konsultacija sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Agencija AP iz sporazuma prenosi da će Izrael obustaviti sve vojne aktivnosti protiv pojasa Gaze kojim upravlja pokret Hamas, a Hamas će prekinuti raketiranje Izraela.

Posle 24-časovnog prekida vatre, biće otvoren prelaz između Izraela i Gaze za slobodan protok robe i ljudi. Egipat će biti garant sporazuma.

U jednonedeljnim sukobima poginulo je više od 160 Palestinaca i pet Izraelaca, od kojih je jedan bio vojnik.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael pristao na primirje, ali ne ukida blokadu

Izvor: Kurir, 21.Nov.2012

Ukoliko primirje bude poštovano posle 24-časovnog prekida vatre, biće otvoren prelaz između Izraela i Gaze za slobodan protok robe i ljudi. Egipat će biti garant sporazuma..KAIRO - U Egiptu je postignut sporazum o primirju kojim će se okončati jednonedeljni oružani sukob Izraela i Palestinaca...

Nastavak na Kurir...

Poštuje se prekid vatre u pojasu Gaze

Izvor: Beta, 22.Nov.2012, 10:23

GAZA, 22. novembra 2012. (Beta-AFP) - U pojasu Gaze se u četvrtak poštuje sporazum o prekidu vatre izmedju Izraelaca i palestinskog Hamasa, ali je ministar odbrane Izraela Ehud Barak ipak upozorio da će njegov.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.