Izetbegović: Neophodan program koji bi prošao u Beogradu

Izvor: Blic, 20.Sep.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Neophodan program koji bi prošao u Beogradu

Član Predsedništva BiH iz redova bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović ocenio je da je stanje u Sandžaku depesivno i da bi zato Bošnjaci u Sandžaku, BiH, pa i u Turskoj trebalo da imaju zajednički progam koji će dobiti “prolaz” u Beogradu.

"Treba nam realan provodiv program na kojem će se ujediniti Pazar, Sarajevo, pa i Ankara, i koji će dobiti prolaz u Beogradu”, rekao je Izetbegović u intervju jubilarnom 300-om broju sarajevskog nedeljnika "SAFF”. On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaže da bi Bošnjaci u Sandžaku trebalo da sačine realan program mera koji će im, kako smatra, doneti ravnopravnost sa ostalim gradjanima Srbije.

"Sandžak je administrativno pocepan, Islamska zajednica podeljena, političke vodje zavadjene, stopa nezaposlenosti je najviša u Srbiji”, naveo je on i dodao da, iako Bošnjaci čine većinu stanovništva, oni su u Sandžaku, ipak, izrazita manjina u administraciji, policiji i pravosuđu.

Izetbegović je potvrdio da je razgovarao sa zamenikom reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanskom muftijom Muhamedom Jusufspahićem.

"Razgovarao sam sa Jususpahićem, i razgovara ću sa svakim ko mi može upotpuniti sliku o položaju Bošnjaka u dijaspori”, naveo je on napomenuvši da Jusufspahić nosi ahmediju "kapu”, služi džamiji i vernicima u Beogradu.

"Bio je uz njih u danima kad je Bajrakli džamija spaljena i kad je obnavljana, i time zaslužuje susret sa bošnjačkim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine”, naveo je Izetbegović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović: U Sandžaku depresivno

Izvor: B92, 20.Sep.2011

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je da je stanje u Sandžaku depresivno...Izetbegović smatra da bi zato Bošnjaci u Sandžaku, BiH, pa i u Turskoj trebalo da imaju zajednički progam koji će dobiti "prolaz" u Beogradu..."Treba nam realan sprovodiv program na kojem će...

Nastavak na B92...

Izetbegović: Neophodan program za Bošnjake koji bi prošao u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2011

SARAJEVO – Član Predsjedništva BiH iz redova bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović ocijenio je da je stanje u Sandžaku depesivno i da bi zato Bošnjaci u Sandžaku, BiH, pa i u Turskoj trebalo da imaju zajednički progam koji će dobiti “prolaz” u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.