Izbegavajte nepokošene travnate površine zbog krpelja

Izvor: Blic, 30.Apr.2012, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegavajte nepokošene travnate površine zbog krpelja

Tokom noći na području Beograda dogodio se jedan saobraćajni udes u kojem je jedna osoba povređena. Udes se dogodio oko ponoći na uglu Glavne i Karamatine ulice, a muškarac je sa povredom glave prebačen u KBC "Zemun", izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Hitna pomoć je tokom noći obavila 95 intervencija od kojih 12 javnom mestu, a za 24 sata 198 intervencija od kojih 49 na javnom mestu.

- Lekarima su se javljale sve vrste bolesnika, a poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana nešto češće se javljaju srčani bolesnici sa bolom u grudima i bilo je nešto više akutnih infarkta miokarda - istakla je dr Macura.

Ona je savetovala da se zaštite glava i oči od direktnog sunčevog zračenja, da se uzima lagana hrana, dosta tečnosti, vode, prirodnih sokova, voća, umerenost u svemu i oprez u saobraćaju.

Dr Macura je poručila da je potrebno izbegavati nepokošene travnate površine zbog mogućnosti ujeda krpelja zbog čega je potrebno dobro pregledati decu.

Osobe koje su alergične trebalo bi da izbegavaju duži kontakt sa prirodom, odnosno lišćem, travom i cvećem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić povređen u nesreći u Zemunu

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012

Saobraćajka se dogodila nešto pre ponoći na uglu Glavne i Karamatine ulice, a muškarac je s povredama glave zbrinut u Kliničko-bolničkom centru "Zemun"..BEOGRAD - U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Zemunu povređen je 25-godišnji muškarac, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći...Kako su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.