Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država razvija novo oružje

ERBIL - Militanti Islamske države razvili su novu improvizovanu eksplozivnu napravu koja može biti ispaljena ili bačena iz aviona, saopšteno je iz Međunarodne grupe za istraživanje naoružanja u sukobima (CAR).

U saopštenju se navodi da je grupa islamskih militanata u Iraku "promovisala razvoj sopstvenog brenda oružja".

Islamska država potvrdila je da razvija novo oružje da bi naoružala svoje militante napravama koje inače nisu dostupne.

"Naprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << može biti bačena iz aviona, ispaljena iz određene vrste oružja ili iz drona", navodi se u saopštenju predstavnika CAR, koji su posjetili Mosul u novembru, februaru i martu.

CAR je još u decembru saopštila da militanti Islamske države razvijaju novu vrstu oružja, kojom će moći da pariraju vojnim snagama Iraka, kao i to da već postoje standardi za proizvodnju nove eksplozivne naprave.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) DŽIHADISTI IMAJU SVOJE SMRTONOSNO ORUŽJE: Razornu eksplozivnu napravu koristili u Iraku!

Izvor: Kurir, 26.Apr.2017

...U saopštenju se navodi da je grupa islamista u Iraku "promovisala razvoj sopstvenog brenda oružja"..Islamska država potvrdila je da razvija novo oružje da bi naoružala svoje borce napravama koje inače nisu dostupne.."Ova ekspolzivna naprava može da bude bačena iz aviona, ispaljena iz određene...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.