I Milanović i Karamarko uvereni u pobedu

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Milanović i Karamarko uvereni u pobedu

Lideri vodećih stranaka u Hrvatskoj, SDP-a Zoran Milanović i HDZ-a Tomislav Karamarko, izrazili su uverenje da će njihove koalicije formirati novu vladu.

"Verujem da ćemo odneti prevagu na ovim izborima i da ćemo pobediti na način da ćemo formirati sledeću vladu", rekao je aktuelni premijer Hrvatske Zoran Milanović pošto je glasao na biračkom mestu u Zagrebu.

On je podsetio da će vladu formirati onaj ko bude imao većinu glasova poslanika u parlamentu, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 76, što, kako je ocenio, posle današnjih izbora "očito niko neće imati".

"Verujem i osećam da smo mi bliže tome i učinili smo sve da tako bude", naglasio je, mešutim, Milanović.

On je dodao da se posle četiri godine premijerske funkcije oseća sretno i zadovoljno, jer je "služio svojoj zemlji, domovini, nacionalnoj sigurnosti".

"Imali smo srčanu kampanju, koja je bila obeležena i izbegličkom krizom, govorom mržnje i huškanjem koje HDZ i njegovi pomagači već nekoliko godina šire Hrvatskom", rekao je Milanović.

Lider SDP-a je izrazio uverenje u dobar odziv birača, jer su se "ljudi prepali, HDZ-u će se to vratiti kao bumerang".

Upitan kako će provesti nedelju, Milanović je citirao stihove iz pesme "Odlazak" Tina Ujevića "u slutnji, u čežnji daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine" i dodao "Idemo u planine".

Pozvao je građane da u što većem broju izađu na birališta i ocenio da je reč o najvažnijim izborima u poslednje četiri godine, jer je "sve ovo ranije bilo samo igra - ovo je pravi posao".

Lider najveće opozicione Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko u izjavi novinarima izrazio je uverenje u izbornu pobedu. "Bićemo pobednici, videćete to večeras, tako da sam optimista", rekao je Karamarko pošto je glasao na biračkom mestu u Zagrebu.

Upitan na čemu temelji takvo uverenje, on je odgovorio da je to "na osnovu 350.000 kilometara pređenih u četiri godine, kontaktu s ljudima", jer, kako je rekao, raspoloženje na terenu govori sve.

U Hrvatskoj su jutros otvorena birališta za parlamentarne izbore koji su u javnosti ocenjeni kao najneizvesniji dosad, jer se procenjuje da niko neće osvojiti većinu potrebnu za formiranje vlade.

Birališta su otvorena od 7.00 do 19.00, a prve nezvanične rezultate Državna izborna komisija objaviće oko 22.00, i to na osnovu oko 15 odsto obrađenih glasova. Prve izlazne ankete tri nacionalne televizije najavile su već po zatvaranju birališta u 19 časova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HR: Lideri i vlasti i opozicije uvereni u pobedu

Izvor: Akter, 08.Nov.2015

Lideri vodećih stranaka u Hrvatskoj, Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko, izrazili su danas uverenje da će koalicije okupljene oko njihovih partija formirati iduću hrvatsku vladu.."Verujem da ćemo odneti prevagu na ovim izborima...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.