HR: Lideri i vlasti i opozicije uvereni u pobedu

Izvor: Akter, 08.Nov.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Lideri i vlasti i opozicije uvereni u pobedu

Lideri vodećih stranaka u Hrvatskoj, Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko, izrazili su danas uverenje da će koalicije okupljene oko njihovih partija formirati iduću hrvatsku vladu

"Verujem da ćemo odneti prevagu na ovim izborima i da ćemo pobediti na način da ćemo formirati sledeću vladu", rekao je aktuelni premijer Hrvatske Zoran Milanović pošto je glasao na biračkom mestu u Zagrebu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je podsetio da će vladu formirati onaj ko bude imao većinu glasova poslanika u parlamentu, odnosno 76, što, kako je ocenio, posle današnjih izbora "očito niko neće imati".

"Verujem i osećam da smo mi bliže tome i učinili smo sve da tako bude", naglasio je, mešutim, Milanović.

On je dodao da se posle četiri godine premijerske funkcije oseća sretno i zadovoljno, jer je "služio svojoj zemlji, domovini, nacionalnoj sigurnosti".

"Imali smo srčanu kampanju, koja je bila obeležena i izbegličkom krizom, govorom mržnje i huškanjem koje HDZ i njegovi pomagači već nekoliko godina šire Hrvatskom", rekao je Milanović.

Lider SDP-a je izrazio uverenje u dobar odziv birača, jer su se "ljudi prepali, HDZ-u će se to vratiti kao bumerang". Upitan kako će provesti nedelju, Milanović je citirao stihove iz pesme "Odlazak" Tina Ujevića "u slutnji, u čežnji daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine" i dodao "Idemo u planine".

Pozvao je građane da u što većem broju izađu na birališta i ocenio da je reč o najvažnijim izborima u poslednje četiri godine, jer je "sve ovo ranije bilo samo igra - ovo je pravi posao".

Lider najveće opozicione Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko u izjavi novinarima izrazio je uverenje u izbornu pobedu. "Bićemo pobednici, videćete to večeras, tako da sam optimista", rekao je Karamarko pošto je glasao na biračkom mestu u Zagrebu.

Upitan na čemu temelji takvo uverenje, on je odgovorio da je to "na osnovu 350.000 kilometara pređenih u četiri godine, kontaktu s ljudima", jer, kako je rekao, raspoloženje na terenu govori sve.

U Hrvatskoj su jutros otvorena birališta za parlamentarne izbore koji su u javnosti ocenjeni kao najneizvesniji dosad, jer se procenjuje da niko neće osvojiti većinu potrebnu za formiranje vlade.

Birališta su otvorena od 7.00 do 19.00, a prve nezvanične rezultate Državna izborna komisija objaviće oko 22.00, i to na osnovu oko 15 odsto obrađenih glasova. Prve izlazne ankete tri nacionalne televizije najavile su već po zatvaranju birališta u 19 časova.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.