Humanitarna akcija studenata BU

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna akcija studenata BU

Beograd -- Studenti arhitekture pokrenuli su akciju "Drugari za Lidiju" kako bi prikupili novac za svoju koleginicu kojoj je hitno potrebna transplantacija jetre.

Lidija Stojanović (24), studentkinja druge godine master studija arhitekture na Beogradskom univerzitetu, boluje od autoimune bolesti jetre i njeno stanje, po mišljenju lekara, iziskuje hitnu transplantaciju jetre. Operaciju je moguće obaviti samo u inostranstvu, za šta je potrebno oko 120.000 evra.

Lidija je trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod stalnim nadzorom lekara jer joj, kao posledica bolesti, preti opasnost od krvarenja u jednjaku, što može biti smrtonosno.

U okviru akcije "Drugari za Lidiju", koju je podržao i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, biće organizovano mnogo akcija kako bi se što pre prikupio novac neophodan za operaciju.

Tokom predstojećeg vikenda, u petak i subotu u Beogradu će biti održane dve humanitarne žurke, a planirano je i mnoštvo drugih akcija kao što su turnir u malom fudbalu, koncert, izložba i manifestacije sličnog karaktera.

U petak će biti organizovana prva humanitarna žurka u klubu "Petica” na Adi Ciganliji – ulaz je 200 dinara, a ispred kluba biće postavljena i kutija za dobrotvorne priloge. Sav prihod od žurke iće će za pomoć Lidiji.

"Vratili smo se sa ekskurzija, bili na arhitekturijadi, počelo je zagrevanje stolica za ispitni rok. Ali nekima je potrebna naša pomoć da bi se opet sa nama radovali. Glavni motiv je humanitarna akcija sakupljanja priloga za operaciju transplantacije jetre naše koleginice Lidije sa druge godine master studija, koja boluje od autoimune bolesti jetre. Dođite u petak, 8. juna u klub PETICU na Adi Ciganliji, da uz dobar provod pomognemo da se sačuva jedan divan osmeh”, navodi se u pozivu organizatora žurke.

Narednog dana, u subotu 9. juna, organizuje se nova humanitarna žurka u kafeu "Planta” kod Ekonomskog fakulteta (Gavrila Principa 37), a sav prihod i sa te žurke ići će za pomoć studentkinji arhitekture.

Osim tih, planirane su i mnoge druge akcije kao što su turnir u malom fudbalu, koncert, izložba i manifestacije sličnog karaktera.

Lidijini prijatelji i kolege formirali su i grupu na Fejsbuku "Drugari za Lidiju" kako bi se svi ljudi voljni da pomognu međusobno organizovali i obaveštavali o akcijama koje se organizuju za prikupljanje sredstava potrebnih za njenu operaciju.

Za novčane priloge radi pomoći Lidiji Stojanović otvoreni su i namenski računi u Komercijalnoj banci a.d. Beograd: devizni 90-310-1825422.6 i dinarski 205-9011004720436-54.

Takođe, apeluje se i na mobilne operatere da otvore poseban broj za pomoć Lidiji, kako bi se ljudima omogućilo da lakše doniraju novac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Humanitarna akcija studenata arhitekture

Izvor: Blic, 06.Jun.2012, 16:15

Studenti Arhitektonskog fakulteta pokrenuli su humanitarnu akciju "Drugari za Lidiju" kako bi prikupili novac za svoju koleginicu kojoj je hitno potrebna transplatacija jetre...Lidija Stojanović (24), student druge godine master studija arhitekture, boluje od autoimune bolesti jetre i njeno stanje,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.