Najnovije vesti
Vesti Beograd
Humanitarna akcija studenata arhitekture

Humanitarna akcija studenata arhitekture

Studenti Arhitektonskog fakulteta pokrenuli su humanitarnu akciju "Drugari za Lidiju" kako bi prikupili novac za svoju koleginicu kojoj je hitno potrebna transplatacija jetre.

Lidija Stojanović (24), student druge godine master studija arhitekture, boluje od autoimune bolesti jetre i njeno stanje, po mišljenju lekara, iziskuje hitnu transplataciju jetre. Operaciju je moguće obaviti samo u inostranstvu, za šta je potrebno oko 120.000 evra.

Lidija je trenutno pod stalnim nadzorom lekara jer joj, kao posledica bolesti, preti opasnost od krvarenja u jednjaku što može biti smrtonosno.

U okviru akcije "Drugari za Lidiju" koju je podržao i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu biće organizovano niz akcija kako bi se što pre prikupio novac neophodan za operaciju.

Tokom predstojećeg vikenda, u petak i subotu u Beogradu će biti održane dve humanitarne žurke, a planiran je i niz drugih akcija kao što su turnir u malom fudbalu, koncert, izložba i manifestacije sličnog karaktera.

Za novčane priloge radi pomoći Lidiji Stojanović otvoreni su namenski računi u Komercijalnoj Banci ad Beograd dinarski 205-9011004720436-54 i devizni 90-310-1825422.