Izvor: Blic, 20.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotelijerska škola

Visoka hotelijerska škola u Beogradu je najtrofejnija škola Evropske asocijacije hotelijerskih i turističkih škola (AEHT) u 2007. godini, osvojivši 3 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju. Ovaj trijumf je obezbedio da Srbiji i Beogradu bude poverena organizacija ovog takmišenja za 2014. godinu.

Specifičan sistem praktične nastave (1.640 sati kroz tri godine studija) realizuje se u malim grupama u renomiranim hotelima i restoranima Beograda, Srbije, Crne Gore, Engleske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Francuske, Grčke, Rusije, Poljske, Slovačke, Clovenije, Turske, Nemačke, Italije i SAD. Ovaj dinamičan nastavni proces studentima omogućava međunarodnu mobilnost i brzo uključivanje u radne procese preduzeća i kompanija.

Studije

Osnovne strukovne studije, za sticanje visokog obrazovanja i stručnog naziva strukovni menadžer, traju tri godine i imaju 180 ESPB bodova. U međunarodnom prometu i u diplomi na engleskom jeziku stručni naziv je bachelor (appl.).

nUpis

Na studijske programe hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija škola upisuje ukupno 390 studenata. Uslov je odgovarajuće srednje obrazovanje i zdravstvena sposobnost za rad u ugostiteljstvu.

Prijemni ispit

Prijemni ispit se polaže iz dva predmeta:

1. Na svim studijskim programima test iz stranog jezika po sopstvenom izboru: engleski, francuski, nemački ili ruski jezik;

2. Na studijskim programima hotelijerstvo i restoraterstvo, test iz jednog predmeta po sopstvenom izboru od ponuđenih pet: agencijsko-hotelijersko polovanje, usluživanje, sociologija, geografija ili osnovi ekonomije;

3. Na studijskom programu gastronomija test iz predmeta kuvarstvo;

4. Na studijskim programima gastronomija i restoraterstvo praktični deo prijemnog ispita, a na studijskom programu hotelijerstvo test informisanosti.

Prijemni ispit obuhvata programske sadržaje izučavane u srednjoj školi.

Prijavljivanje kandidata

Prijavljivanje kandidata je 23, 24. i 25. juna 2008. od 9 do 16 časova.

Uz prijavu se prilažu kopije svedočanstva svih razreda, diploma i izvod iz matične knjige rođenih, a originali na uvid.

Tel: +381 11 25 45 787, +381 11 25 47 255.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.