Hakovani računi Britiš ervejza

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovani računi "Britiš ervejza"

Aviokompanija "Britiš ervejz" je saopštila da je nekoliko desetina hiljada računa redovnih korisnika hakovano i da ih je zamrzla kako bi problem bio rešen.

Iz aviokompanije je rečeno da nije došlo do kradje ličnih podataka, ali su korisnici upozoreni da privremeno neće moći da koriste popust na osnovu pređenih kilometara.

Kompanija je navela da problem obuhvata samo mali deo od više miliona putnika i da bi sistem trebalo da bude normalizovan u narednim danima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"'Britiš ervejz' je primetio neovlašćenu aktivnost vezanu za račune naših redovnih korisnika, koji su članovi ekskluzivnog kluba. Želimo da uverimo korisnike da u ovom trenutku nismo upoznati sa pristupom ličnim podacima unutrar računa, uključujući prošle odlaske ili detalje o kreditnim karticama", rekao je portparol kompanije.

Hakeri su upad izvršili "putem automatskog procesa", koristeći informacije dobijene na Internetu, u pokušaju da pristupe odredjenim računima, dodao je portparol.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.