HRANA IDEALNA ZA DORUČAK: Ovo jedite za zdrav mozak i bolje pamćenje

Izvor: Kurir, 02.Jun.2015, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRANA IDEALNA ZA DORUČAK: Ovo jedite za zdrav mozak i bolje pamćenje

Neke namirnice podižu energiju i uz njih se lakše budimo

Svako od nas odlično zna koliko teško može da bude rano ustajanje, pa se tako na različite načine dovijamo da se što pre razbudimo - nekima pomaže kafa, nekima energetska pića, a nekima cigareta. Međutim, ove metode nisu baš najzdravije, pa stručnjaci preporučuju da se pokuša s namirnicama. Naime, pojedine, ukoliko se konzumiraju za doručak neposredno nakon ustajanja, podižu energiju, poboljšavaju osećaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << budnosti, ali i koncentraciju i pamćenje.

Orašasti plodovi

Sjajan su izvor zdravih masti, pa pomažu u održavanju koncentracije šećera u krvi u dužem vremenskom periodu. Obezbeđuju lagano oslobađanje energije i sadrže oleinske kiseline, koje podstiču moždane reakcije za odlaganje osećaja gladi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.