Grupa “Kal” u Kneževom arsenalu

Izvor: Šumadija Press, 27.Nov.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa “Kal” u Kneževom arsenalu

Grupa “Kal” nastupiće u subotu, 28. novembra, u Čaurnici Kneževog arsenala, u okviru projekta Romskog kulturnog centra pod nazivom “Romski karavan umetnosti”.

Projekat je realizovan u saradnji sa organizacijom “Civil rajts difenders” u nekoliko gradova u Srbiji.

Program je sastavljen od nekoliko celina. Javna tribina “Uspešni Romi i njihova dostignuća” zakazana je u “Kontakt” galeriji SKC-a, u subotu od 18 časova. Izložba fotografija “Poznati >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Romi sveta” otvorena je od 20 sati, a koncert grupe “Kal” počinje u 21 čas u “Čaurnici”. Ulaz na sve programe je besplatan.

“Kal” je urbani romski bend iz Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n’Roma i to najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006. godine, kada su otpočeli karijeru, do sada, u inostranstvu su odsvirali više od 600 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru. Na tlu SAD su nastupali 2006. i 2008. godine.

“Romski karavan umetnosti” je putujući multidisciplinarni projekat čiji je cilj da promoviše romsku kulturu i umetnost na inovativan način i tako doprinese smanjenju negativnih kulturnih predrasuda. Projekat je, takođe, usmeren na podršku marginalizovanim mladim Romima kroz socijalnu, edukativnu i profesionalnu integraciju putem muzike, fotografija i javnih tribina.

Putujući karavan sprovodi Romski kulturni centar, asocijacija intelektualaca romske i neromske nacionalnosti.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Romski karneval umetnosti

Izvor: Danas, 27.Nov.2015

Kragujevac - -..U Kragujevac večeras (subota) stiže Romski karavan umetnosti, u okviru kojeg će, na dve lokacije u gradu, biti organizovani prigodni programi. U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra će, najpre, od 18 sati, biti održana tribina pod nazivom "Uspešni Romi i njihova dostignuća“,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.