Grafit na snimateljskoj majici, kazna i odbrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2009, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grafit" na snimateljskoj majici, kazna i odbrana

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) kao esnafska novinarska asocijacija osudilo je postupak premijerke Jadranke Kosor i članova vlade koji su zbog natpisa na majici najurili snimatelja TV stanice RTL sa jučeranje sednice vlade, ali i tu TV kuću koja je snimatelju istog dana dala otkaz.

Snimatelj Ivan Cvirn juče je na sednicu vlade došao u majici na kojoj je na engleskom pisalo "Ne trebam seks, Vlada me j... svaki dan" što je izazvalo burne reakcije, prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministra zdravlja Darka Milinovića, a onda i drugih ministara i premijerke.

Kao pritisak na medije

HND je vrlo neprijatno iznenađeno otkazom koji je Uprava RTL Televizije dala Ivanu Cvirnu, snimatelju koji je obavljao poslove za tu televiziju i to zbog intervencije Jadranke Kosor, predsednice hrvatske vlade, kojoj se, na jučeranjoj sednici vlade, nije svideo natpis na Cvirnovoj majici, ističe se u saopštenju HND koje je potpisao predsednik Zdenko Duka koji apeluje na upravu Upravu RTL-a da Cvirna vrati na posao.

"Kosorova je u jučeranjoj izjavi rekla da neće tolerisati da novinari odećom vređaju nju i ostale ministre, tretirajući novinare kao goste u Banskim dvorima (sedištu vlade) od kojih se onda očekuje pristojno ponašanje. Novinari ne mogu biti gosti u Banskim dvorima, jer nisu u privatnoj poseti, već dolaze izveštavati s vladinih sednica".

"Iz reči Jadranke Kosor moglo bi proizići da je samo njena dobra volja što novinare uopšte pušta unutra pa i to da ih više neće puštati ako ona smatra da nisu poželjno obučeni, kao da su vladine prostorije njezina privatna kuća", ističe se u saopštenju, a reagovanje premijerke ocenjuje kao jasan pritisak na medije koji je rezultirao otkazom snimatelju Cvirnu.

Jedina čista majica

"Slogan na engleskom jeziku na majici koju je juče nosio snimatelj Cvirn univerzalan je i toliko već nošen po svetu da je bilo najbolje za premijerku Kosor i za ministre da su ga naprosto prećutali i da se vlada zaokupi bavljenjem istinskim, a teškim, pravim problemima", navodi HND i ističe svačije pravo, pa tako i novinara i snimatelja Ivana Cvirna, da nosi odeću kakvu želi.

Postupak prema Cvirnu, koji je tvrdio da mu je to bila jedina čista majica, izazvao je negativna reagovanja u hrvatskim medijima, a javnost mu daje podršku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otkaz zbog majice

Izvor: S media, 31.Jul.2009

Hrvatska TV stanica RTL dala je otkaz snimatelju Ivanu Cvirnu, koji je juče došao da snima sednicu Vlade Hrvatske u majici sa provokativnim napisom, za koji je premijerka Jadranka Kosor ocenila da vredja dostojanstvo hrvatske vlade. ..Snimatelj je došao na svoj radni zadatak u crnoj majici na kojoj...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.