Gradimiru Pankovu priznanje Vip poziva

Izvor: Blic, 10.Apr.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradimiru Pankovu priznanje "Vip poziva"

Veliki kanadski balet iz Montreala predstaviće se sutra (20) publici u Sava Centru celovečernjim baletom „Minus jedan“, u koreografiji Ohada Naharina u okviru programa 11. Beogradskog festivala igre. Tada će biti uručena i nagrada „Vip poziva“, baletskom umetniku i direktoru ove prestižne plesne kompanije Gradimiru Pankovu.

Ovo priznanje dodeljuje se domaćim umetnicima svetske reputacije za dosadašnje stvaralaštvo i afirmaciju našeg baleta u inostranstvu, pružajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << im mogućnost da se posle mnogo godina vrate na scene na kojima su napravili svoje prve baletske korake i predstave presek svog rada od odlaska iz Srbije.

Od svoje 18 godine, kada se pridružio Nacionalnom baletu makedonske opere, Gradimir je nastupao je u svim jugoslovenskim baletskim kompanijama, a kasnije je svoju igračku karijeru nastavio u Nemačkoj.

Nakon blistave karijere umetničkog direktora Nacionalnog baleta Finske, ali i prestižnog Kulberg baleta, Pankov je preuzeo umetničku direkciju Velikog kanadskog Baleta iz Montreala. Posvećen popularizaciji širokog spektra plesnih formi, Pankov je kreirao baletsku kompaniju koja svetskoj publici donosi vrhunsku igru najpoznatijih koreografa našeg vremena.

Trupa koristi klasičnu tehniku, uz mešavinu mnogih umetničkih uticaja, kako bi stvorila komad koji je moderan, a ipak privlačan i onima koji uživaju u tradicionalnijim predstavama. Ljubitelji klasičnog baleta, fanovi Fosa i entuzijasti koji vole „Cirque du Soleil“, uživaće u ovoj višeslojnoj predstavi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intervju: Gradimir Pankov, umetnički direktor Velikog kanadskog baleta

Izvor: B&F Online, 10.Apr.2014

U susret ovogodišnjem Beogradskom festivalu igre, magazin Biznis & Finansije uradio je intervju sa Gradimirom Pankovim, “prvom glavom” Velikog kanadskog baleta, a povodom predstave “Minus jedan” koreografa Ohada Naharina. Predstava će se igrati 11. aprila u beogradskom centru Sava, a dan...

Nastavak na B&F Online...

Balet Montreal večeras u Sava centru

Izvor: Akter, 11.Apr.2014, 10:26

Veliki balet iz Montreala predstaviće se večeras sa predstavom "Minus jedan" koreografa Ohada Naharina u Sava centru u okviru 11.Beogradskog festivala igre

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.