Golubac: Neophodna pomoć u gorivu i pumpama za vodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golubac: Neophodna pomoć u gorivu i pumpama za vodu

Situacija u Golupcu se večeras, posle bujičnih poplava, lagano normalizuje, a za pranje ulica i crpljenje vode iz podruma lokalnim vlastima su neophodne dodatne pumpe, cisterne za pranje ulica, kao i nafta.

Tu opštinu popodne je obišao ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić koji je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom najavio pomoć vlade.

Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša rekao je Tanjugu da je ministar Ilić najavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će sutra izvestiti vladu o situaciji u Golupcu dodavši da su toj opštini najpotrebnije cisterne za pranje ulica od mumulja i blata, kao i nafta za mašine.

Buljubaša, koji je i član lokalnog Štaba za vanredne situacije, rekao je da su neophodne i dodatne pumpe za vodu kako bi se iz podrumskih prostorija što brže iscrpele sve količine.

Prema njegovim rečima, neophodan je i crep za popravku krova na vrtiću koji je plomio grad, kao i određene količine semenskog kukuruza jer je olujni vetar sa gradom naneo veliku štetu usevima.

"U Golupcu je večeras sve u redu, a sutra se nastavljaju radovi na čišćenju ulica i crpljenu voda iz podrumskih prostorija", rekao je on najavivši da će sutra tokom prepodneva biti održana još jedna sednica lookalnog Štaba za vanredne situacije .

Čiste ulice od blata, izvlače vodu iz podruma

U opštini Golubac, gde je na snazi vanredna situacija i danas se čiste ulice od blata, a voda se izvlači iz podruma stambenih objekata.

Snabdevanje građana, iako je najveća prodavnica takođe poplavaljena, je po oceni nadležnih "koliko toliko" normaliozovano a saobraćjnica kroz to mesto , uz obalu Dunava je prohodna.

Načelnik opštine uprave Vladica Buljubaša je rekao Tanjugu da je lokalni štab za vanredne situacije u stalnom zasedanju i da pomaže građanima koliko može.

"Voda se povukla, a sada se radi na čišćenju ulica od blata i mulja kao i izvlačenju voda iz podruma ". rekao je Buljubaša.

On je naveo i da osnovna škola verovatno samo danas neće raditi dodavši da takođe ne radi ni vrtić koji je pretrpeo veće štete od obilnih padavina

Buljubaša je dodao da je vanredna situacija uvedena juče, a da su se danas građani pridružili nadležnim službama i čiste ulice od blata.

Prema njegovim rečima, formriane su i Komisije za procenu štete koje su na terenu dok opština pomaže garđanima koliko može.

Na podrucju Golupca juče popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su poplavljene.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Nadležne službe kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina, a štab za vanredne sitruacije je u stalnom zasedanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VANREDNO U GOLUPCU Čiste ulice od blata, izvlače vodu iz podruma

Izvor: Blic, 25.Maj.2015

U opštini Golubac, gde je na snazi vanredna situacija i danas se čiste ulice od blata, a voda se izvlači iz podruma stambenih objekata...Snabdevanje građana, iako je najveća prodavnica takođe poplavaljena, po oceni nadležnih je “koliko toliko” normaliozovano a saobraćajnica kroz to mesto...

Nastavak na Blic...

Saniranje i procena štete

Izvor: Akter, 25.Maj.2015

U opštini Golubac, u kojoj je u nedelju, zbog posledica jakog nevremena, proglašena vanredna situacija, komunalne službe čiste ulice od nanosa blata i crpe vodu iz poplavljenih objekata..Načelnik opštine uprave Vladica Buljubaša je rekao jutros..FoNetu da je nevreme praćeno jakim gradom i kišom...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.